Wethouder Tetteroo (rode das) en Bas Janssen (Open Development en Vink Bouw) met het plan.
Wethouder Tetteroo (rode das) en Bas Janssen (Open Development en Vink Bouw) met het plan. Foto: pr

Unieke kans: wonen op ‘verboden soldatenterrein’

Algemeen 493 keer gelezen

GOUDA • Wonen op een plek waar jarenlang het leger bivakkeerde. Het stukje stad dat ooit ‘verboden gebied’ was, is nu tijdelijk in gebruik door De Goudse Waarden en wordt straks weer helemaal onderdeel van Gouda Noord. De ambitieuze plannen liggen klaar.

De gemeente Gouda en ontwikkelaars Open Development en Vink Bouw tekenden onlangs een intentieovereenkomst om de voormalige Prins Willem Alexander-kazerne in Gouda Noord te her-ontwikkelen tot woningbouw. De planvorming kent een lange voorgeschiedenis. Met het enthousiasme uit de buurt en met nieuweverkeersvarianten die de herontwikkeling mogelijk maken, staat het college van B en positief tegenover het plan.

Waterrijke toevoeging

Het gaat om 220 woningen in diverse typen en prijsklassen. Ze worden zowel te koop als te huur aangeboden. Daarnaast komt er een buurtvoorziening en mogelijk een gezondheidscentrum, die nog nader worden ingevuld. Ook de openbare ruimte betekent een groene en waterrijke toevoeging voor de buurt.

De verkeersontsluiting vereiste veel afstemming met de gemeente. In de afgelopen maanden zijn hier nieuwe varianten voor ontwikkeld. Wethouder Tetteroo (Bouwen en Wonen): “Deze varianten worden binnenkort met de buurt besproken. Voor ons geeft dit het vertrouwen dat deze ontwikkeling goed mogelijk is.

Gouda Noord kan deze nieuwe woningen heel goed gebruiken en ik spreek dan ook graag uit dat het college in hoofdlijnen achter deze ontwikkeling staat.”

Verkeersvarianten

Jan Piësla vertelt namens de twee projectontwikkelaars: “Op 21 maart praten we de belangstellenden voor dit woningbouwplan bij, zowel omwonenden als woningzoekenden. We zijn benieuwd naar hun reacties op de nieuwe verkeersvarianten. Vervolgens rekenen we de varianten, met eventuele wijzigingen, grondig door. Daarmee komen we nogmaals terug bij de belangstellenden. Vervolgens is de raad aan zet, in de procedure om het bestemmingsplan aan te passen.”

Op de bewonersavond kunnen ook mensen die hier graag zouden wonen, hun specifieke woonwensen doorgeven aan de plannenmakers. Meer informatie over het recent aangekondigde project in Gouda Noord en de bewonersavond op 21 maart, is online te vinden. Daar kan ook worden aangemeld en alvast vragen gesteld.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden