Wethouder Michiel Bunnik schrijft zich als eerste in
Wethouder Michiel Bunnik schrijft zich als eerste in Foto: PR

Heel Gouda fietst en wandelt

Algemeen 1.433 keer gelezen

gouda • Een vriendenclub van Gouwenaars organiseert ter gelegenheid van Gouda 750 in het Pinksterweekend van 5 en 6 juni een ontdekkingsreis rond Gouda.

Het gaat om 3 fietstochten en 5 wandelroutes. Stempelkaarten en een medaille aan het eind zorgen voor een “Elfstedengevoel”. De aftrap van Heel Gouda Fietst en Wandelt werd afgelopen vrijdag gegeven door Michiel Bunnik, wethouder sport. ‘het is mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste partijen wat organiseren in het kader van de 750ste verjaardag van Gouda. Ook deze wandel- en fietstochten van ‘Heel Gouda Fietst en Wandelt’ zijn hier weer een mooi voorbeeld van. Niet alleen de stad wordt benut, maar ook de mooie natuur die we in en rondom Gouda hebben. Zo kun je actief bezig zijn én is er voor ieder wat wils.”

De start- en finishlocaties zijn: 14theroad (Goudasfalt), Atletiekvereniging AV Gouda, Speeltuinvereniging de Sluis en Wielervereniging GRTC Excelsior. Er zijn op deze plekken horecavoorzieningen en doorlopend verrassende optredens, een miniconcert, of een interessante lezing of voordracht.
Niek van de Sprong van Heel Gouda Fietst en Wandelt: “De optredens staan zoveel mogelijk in het teken van Gouda750. Er zijn al afspraken met de volgende acts, zoals Tribute, Eva-Nicole Laroux, diverse Shantykoren, Gouda’s Harmonie de Pionier, Gordijnopzij en vocalgroep Blueprint. We organiseren dit in samenwerking met Huiskamer van de Stad, die in het pré corona tijdperk succesvol vele intieme en kleinschaige optredens organiseerde.”

Ook de Lions Gouda doen mee: zij organiseren op startl- en finishlocaties leuke activiteiten.
De opbrengst daarvan gaat naar sportieve activiteiten voor de jeugdleden (12-18) van AVGouda, GTRC Excelsior en speeltuinvereniging de Sluis.

Zowel de 1e als de 2e Pinksterdag worden tussen 17:00 en 22:00 uur extra feestelijk en muzikaal afgesloten op het terras van het IJsselhuis Museumhavencafé. 

Er zijn drie verschillende fietstochten van 25, 55 en 120 kilometer en vijf verschillende wandelroutes tussen 8 en 20 kilometer. De routes zijn bewegwijzerd en er zijn routebeschrijvingen op papier. Deelnemers bepalen hun eigen tempo.
Deelname kost € 3,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee. Opgeven kan via de site.

q heelgoudafietstenwandelt.nl 

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden