Kijk op Straat krijgt steeds meer vorm.
Kijk op Straat krijgt steeds meer vorm. Foto: Marianka Peters

Crowdfunding voor schitterend fotoboek Kijk op Straat gestart

Algemeen 402 keer gelezen

GOUDA • De crowdfunding voor het fotoboek ‘Kijk op Straat’ loopt. Het fotoboek is een eenmalige uitgave voor de viering van Gouda750.

Iedereen kan het boek nu bestellen en meehelpen om het drukwerk te bekostigen. Van Bloemendaal tot Goverwelle en van Achterwillens tot de Korte Akkeren. In fotoboek Kijk op Straat staan alle 1054 straten van de stad, vastgelegd door het oog van 48 fotografen. Soms grappig, soms ontroerend, soms verrassend, soms intiem en soms gewoon heel mooi. Maar vooral is dit boek heel herkenbaar, want dit boek zijn wij, Gouwenaars.

Origineel en creatief

Kijk op Straat geeft een beeld van hoe wij nu leven, van onze snuisterijen in de vensterbank tot de reclameborden in de winkelstraat. Initiatiefnemer Rona Tammer: “Oorspronkelijk wilden wij een boek maken met een selectie van de ingezonden foto’s, maar de kwaliteit, originaliteit en creativiteit van de foto’s was zo hoog dat wij het zonde vonden de helft van de foto’s weg te laten.

Daarom vind je nu van alle straten van Gouda een foto in het boek. Het boek is daarmee ook dikker geworden en duurder om te drukken. Vandaar de crowdfunding.”

Kijk op Straat is een project van Gouda Bruist, heeft als thema ‘Geef Gouda Door!’ en is tot 31 maart online te bestellen.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden