Bob Vink en Lilian Dompeling snijden de taart aan.
Bob Vink en Lilian Dompeling snijden de taart aan. Foto: Sandra Zeilstra

Stormachtige liefde van Bob en Lilian door Eunice ‘weggeblazen’

Algemeen 669 keer gelezen

GOUDA • Het jonge stel zou vrijdagmiddag om 15.00 uur het geregistreerd partnerschap aangaan tijdens een ceremonie in het Huis van de Stad. Maar toen kwam storm Eunice opzetten en werd code rood afgegeven. Het Huis van de Stad ging dicht en de ceremonie kon niet doorgaan.

Een dag later kunnen Bob (37) en Lillian (31) er wel om lachen. maar dat was een dag eerder wel anders.
Het jonge stel had zich zo verheugd op de grote dag waarop zij het geregistreerd partnerschap zouden aangaan. “Je wilt toch wat stabiliteit in je relatie, zeker nu over acht weken ons zoontje wordt geboren.

We zijn er vanaf november mee bezig geweest”, vertelt Bob. “De ceremonie zou geleid worden door Ton Roonder, die 20 jaar mijn buurman was en die ook mijn broertje heeft getrouwd. ‘s Morgens had hij nog een huwelijksvoltrekking op het stadhuis, dus was om 15.00 uur de enige mogelijkheid voor hem. Het is dan heel jammer dat het niet door kan gaan door de storm.”

Code rood

Aan het einde van de ochtend werden Bob en Lilian gebeld vanuit het Huis van de Stad met de mededeling dat het KNMI code rood heeft afgegeven en het Huis van de Stad om 14.00 uur dicht zou gaan voor alle medewerkers en bezoekers. ‘Onze excuses voor het ongemak’, luidt het bericht. Lilian: “Niks aan te doen, maar het is wel zuur. We zouden met een klein gezelschap zijn met mijn ouders, die mijn getuigen zouden zijn. Voor Bob zou zijn vader getuigen, samen met zijn vriendin.”

De taart van bakker Van den Berg hebben de twee alsnog opgehaald en aangesneden. “We zouden vanavond lekker in een restaurant gaan eten om het te vieren, maar ook dat hebben we gecanceld.”

Tijd dringt

Over acht weken hopen Bob en Lilian de trotse ouders te worden van een zoontje. “Dat is ook de hoofdreden dat we vandaag het geregistreerd partnerschap zouden gaan tekenen.”

De tijd begint dus te dringen. Het stel hoopt maandag een nieuwe datum te kunnen prikken. “We hopen dat er op vrijdag 25 februari nog een plekje is.”

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden