De tweede detectiveroman van Gouwenaar Hasko van Dalen is uit.
De tweede detectiveroman van Gouwenaar Hasko van Dalen is uit. Foto: Marianka Peters

Manipulatie, sabotage en geheime claims, Hasko van Dalen houdt zijn lezers in een ijzeren greep

Algemeen 795 keer gelezen

GOUDA • Vorig jaar zomer debuteerde Gouwenaar Hasko van Dalen met zijn detectiveroman ‘Het bedrog met de Amethyst’, die zeer goed werd ontvangen. Afgelopen vrijdag verscheen de opvolger ‘Het mysterie van de valse claims’, waarin manipulatie, sabotage en geheimzinnige claims hoogtij vieren.

Het boek speelt zich wederom af in Wenen en ook detective Otto Klein is er wederom bij betrokken. Hij raakt verstrikt in een web vol chantage en moord met een topambtenaar als verdachte.

Otto probeert de waarheid achter een wel heel verdacht auto-ongeluk te achterhalen. Maar in een wereld vol gefortuneerde en invloedrijke cliënten die geloven boven de wet te staan, lijkt dat niet alleen een onmogelijke taak, maar ook nog eens een levensgevaarlijke.

Bestseller

De debuutroman van Hasko werd een bestseller. Vooral in het Oostenrijkse Wenen. “De hoofdpersoon in het boek is een detective die vroeger stadsgids was in Wenen. Ik ben zelf vaak in Wenen geweest voor mijn werk. In het nieuwste boek komen ook talloze verwijzingen naar bekende plekken in Wenen voor.” 

Zoals Dan Brown in de Davinci code het museum het Louvre tot in detail beschrijft, zo deed Hasko dat met de stad Wenen. Dat was reden voor het touringcarbedrijf Mijn Wenen Tours om een flink aantal boeken in hun collectie op te nemen voor hun Nederlandse gasten.

“Het is zo gedetailleerd beschreven, zodat je met het boek  als stadsgids makkelijk een stadswandeling kunt volgen,” verzekert Hasko. Of dit tweede boek ook aan de collectie wordt toegevoegd, is op dit moment nog niet bekend.

Hasko van Dalen (1949) debuteerde in 1966 in het Utrechts Nieuwsblad. Sindsdien schreef hij regelmatig verhalen, artikelen, columns en blogs voor kranten, weekbladen, magazines en internetsites. Meestal over zijn vakgebied (sociale zekerheid en pensioen), zijn passie voor The Rolling Stones of zijn voetbalclub Feyenoord. Het verhaal speelt zich af in Oostenrijk, met name in Wenen, waar hij zelf regelmatig langere tijd verbleef, zowel privé als zakelijk.

In de winkel

De detectiveroman ‘Het mysterie van de valse claims’ ligt nu in de winkel en is ook online te bestellen.

Marianka Peters

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden