De Goudse band Kees Faessen Rolwagensteeg.
De Goudse band Kees Faessen Rolwagensteeg. Foto: Marianka Peters

Vrienden, zon en lekkere live muziek in het Houtmansplantsoen

Algemeen 923 keer gelezen

GOUDA • Op twee zaterdagen in mei en juni beklimmen Goudse muzikanten het podium voor een jamsessie bij het Houtmansplantsoen.

Bekende en minder bekende artiesten spelen op deze hopelijk zonnige zomerdagen gevarieerde genres in de monumentale muziektent. Ieder op hun eigen manier, allemaal met enthousiasme en volledige overgave. Het is geen geheim dat Gouda en omgeving barsten van het muzikale talent. Het is alleen helaas in de afgelopen twee jaar allerminst vanzelfsprekend geweest om daar voor levend publiek mee aan de slag te gaan.

Nu kan het weer

Maar nu kan het dus weer. Met wat geluk zijn de coronabeperkingen weg en blijven ze weg. De hoogste tijd om samen met vrienden of het gezin heerlijk naar het Houtmansplantsoen te fietsen, elkaar weer eens ouderwets te spreken én te genieten van lekker muziek op de achtergrond. 

“Stel je een zonnige dag voor in het park, waarbij iedereen wat te eten en te drinken meeneemt, waar we samen luisteren naar muziek en, nog beter, samen muziek máken”, zegt Marcel Kamphuis namens de organisatie Jamsessies Gouda.

“Mensen die elkaar normaal op straat voorbijlopen, staan opeens samen in het zonnetje met een trommel in hun hand. Cool. De jamsessies vallen precies binnen de feestperiode van Gouda750.”

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 18 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 20 uur geleden