Afbeelding

FF Tussendoor - e-herkenning

Column 818 keer gelezen

Onze gemeente heeft een nieuw speeltje bedacht, e-herkenning. De brief van twee kantjes moest ik wel zes keer lezen om deze te begrijpen en nog snap ik er geen barst van. Bovendien jaagt de gemeente de vergunninghouders op kosten, zonder dit te vermelden. Mag dit wel?

Laat ik even uitleggen waar het om gaat. Ik heb een transponder, een flippo voor de zakpaal bij mij voor de deur. Die vergunning is destijds om meerdere redenen toegekend bij besluit van Burgemeester en Wethouders. Kosten van de vergunning kost nog geen 20 euro per jaar. Maar daar gaat het hier niet om.

De  gemeente wil op een veilige manier met bewoners communiceren en gaat over op e-herkenning.  Om zeker te zijn dat je bent wie je zegt te zijn, zeg maar.

Omdat ik de ontheffing nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen, raapte ik alle moed bij elkaar om toch maar e-herkenning aan te vragen. Hoe meer ik me hierin verdiepte, hoe ingewikkelder het werd. Maar ik heb me door de vragenlijst heen geworsteld en dat is al heel wat voor een digibeet als ik.

Vanwege de drukte kon het even duren eer een contactafspraak gemaakt kon worden. Jawel, er komt binnenkort een of andere Pipo  langs, om  te kijken of ik wej echt ben, die ik zeg te zijn. En of ik even 150 euro wil overmaken. Voor E-Herkenning moet je een abonnement voor minimaal drie jaar afsluiten, vooruit betalen alstublieft. Mag de gemeente de burger eigenlijk op deze manier op kosten jagen? 

Nu hoor ik  je denken, dat is toch eigen belang.  Dus blijk ik weer de enige roepende in de woestijn te zijn. Maar let op, want ik denk dat de volgende stap de parkeervergunning via e-herkenning zal zijn. Dan zijn de rapen pas echt gaar natuurlijk. ‘Told you so!”
 Waar is de tijd gebleven dat een identiteitsbewijs voldoende was om aan te tonen wie je werkelijk bent?

Marianka Peters


Twijfel? Hard zingen

regio • Francis van Broekhuizen treedt zaterdag 19 februari op in Theater Concordia Haastrecht met ‘Bij twijfel hard zingen’. Reserveren: www.theaterconcordia.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 15 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 17 uur geleden