Buurvrouwen aan de slag met Vlaggenlijnen.
Buurvrouwen aan de slag met Vlaggenlijnen. Foto: Nel van Wijngaarden

Vlaggenlijnen maken voor Gouda750? Je staat er niet alleen voor

Algemeen 690 keer gelezen

GOUDA • In een groot aantal buurten van Gouda zijn bewoners gestart met het maken van Goudse Vlaggenlijnen voor Gouda750. De vlaggenlijnen komen tijdens het feestjaar in de verschillende buurten te hangen en ze worden gebruikt bij evenementen.

Bewoners die een vlaggenlijn willen maken, hoeven dat niet met lege handen te doen. Met hulp van Gemiva zijn 35 pakketten samengesteld met rode en witte stof, garen en touw om 100 meter vlaggenlijn te maken. In totaal dus goed voor 3,5 kilometer.

Buurvrouwen

Het grootste deel van de pakketten is inmiddels opgehaald door bewoners die hiermee aan de slag gaan. Vaak in de eigen straat samen met buurvrouwen of in een van de Goudse buurthuizen of wijkcentra. Het project zorgt voor verbinding in straten en buurten. Zo sluiten in de Walvis ook vluchtelingen uit de asielboot aan om mee te helpen. Wie het leuk vindt om te helpen met knippen, spelden en naaien kan onder andere terecht in de Walvis, van Noord, het Nelson Mandelacentrum, de Bühne, het Vogelnest, ’t Gebouwtje en de Ontdekkingsreizigers. Vooral in Goverwelle en Gouda Oost worden nog vlaggenmakers gezocht. Ook is het mogelijk om nog een pakket aan te vragen voor je eigen buurt. Zolang de voorraad strekt.

Meedoen

De ‘Goudse vlaggenlijnen’ is een initiatief van Gouda Bruist met ondersteuning van programmateam Gouda750 en GoudApot. De vlaggenlijn is niet alleen ontzettend leuk en Gouds, hij is ook duurzaam en kan ook ná Gouda750 worden gebruikt door Gouwenaars. Natuurlijk is er altijd plek voor (nog) meer enthousiaste makers. Dus voor wie het leuk lijkt om mee te doen en goed is in organiseren, naaien, spelden of knippen is een mailadres beschikbaar: samen@goudabruist.nl.. Aanmelden kan ook via www.goudabruist.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden