De moskee van Assalam aan de Dunantsingel
De moskee van Assalam aan de Dunantsingel Foto: Marianka Peters

Gemeente Gouda: ruimte voor moskee aan Dunantsingel

Algemeen 1.023 keer gelezen

GOUDA • De gemeente Gouda heeft besloten dat er ruimte is voor een moskee annex gebedshuis in de wijk Gouda Oost. Er is gekozen voor het pand aan de Dunantsingel 92.

Het pand is sinds 2017 door Assalam in gebruik als gebedshuis. Sinds 2018 wordt het pand aan de De Rijkestraat niet meer als moskee gebruikt. MIV Assalam is erfpachter van het pand. Assalam heeft de voorkeur voor eigendom. Dit sluit aan bij de visie van de gemeente: het pand is geen strategisch bezit.

In praktijk was Assalam via de erfpachtconstructie al verantwoordelijk voor beheer en onderhoud.
Door de erfpachtconstructie is MIV Assalam de gebruiker van het pand. Verkoop doorbreekt deze erfpachtrelatie niet, tenzij de erfpachter het pand zelf koopt. Hierdoor is het pand vooral van waarde voor MIV Assalam. De koper is verplicht om het pand tenminste 25 jaar lang als moskee te blijven gebruiken.

Reactietermijn

Partijen die eveneens het pand met de lopende erfpachtovereenkomst willen verwerven inclusief de verplichting tot vestiging van een moskee, kunnen tot uiterlijk 28 februari schriftelijk reageren op het voornemen: andries.kooistra@gouda.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden