Het vakantiegevoel begon altijd op de Klup
Het vakantiegevoel begon altijd op de Klup Foto: Marianka Peters

Buitenhof Reizen neemt speciale vakanties van De Klup Gouda over

Algemeen 524 keer gelezen

GOUDA • De Klup Gouda, al een halve eeuw gespecialiseerd is vrijetijdsbesteding van mensen met een verstandelijke beperking, doet een stapje terug. Voortaan worden de diensten waargenomen door Buitenhof Reizen.

Een van de activiteiten van De Klup was het organiseren van vakanties. Tot 2022: een reorganisatie, maar ook de invloed van corona, heeft bijgedragen aan het besluit om deze activiteit over te dragen aan de gespecialiseerde reisorganisatie Buitenhof Reizen.

“Het voelt heel vertrouwd”, zegt directeur Jolanda de Ruiter van De Klup Gouda. “Buitenhof Reizen is net als De Klup gevestigd in Gouda en dankt haar bestaansrecht óók aan de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Als leverancier van ‘onbeperkt genieten’ zijn onze Klup-vakantiegangers beslist in goede handen.”

Grote eer

In samenwerking met De Klup organiseert Buitenhof Reizen in 2022 vijf De Klup-vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. Buitenhof Reizen organiseert daarnaast ruim 200 vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking naar bestemmingen verspreid over de wereld. “Het is een grote eer dat wij de vakantie activiteiten van De Klup hebben mogen overnemen”, zegt Ingeborg Jansen, directeur van Stichting Het Buitenhof.

“We zijn dan ook blij dat we alle Klup-vakantiegangers een passende vakantie kunnen bieden en daardoor het vakantieplezier in de toekomst ook waarborgen. We kijken uit naar een nadere kennismaking met De Klup reizigers en hopen daarnaast ook veel vrijwilligers van De Klup te mogen begroeten als begeleiders voor onze vakanties.”

ANVR-lid

Buitenhof Reizen is onderdeel van Stichting Het Buitenhof. Dit is een professionele reisorganisatie zonder winstoogmerk, met ruim 45 jaar ervaring in het organiseren van aangepaste vakanties. De stichting is specialist in het organiseren van begeleide groepsvakantie en zorgreizen naar bestemmingen over de hele wereld en aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 11 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 13 uur geleden