Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Inbraken met 50 procent gedaald

Algemeen 268 keer gelezen

GOUDA - Het aantal woninginbraken is in 2021 met 50% gedaald ten opzichte van 2020. Dat is heel goed nieuws. Burgemeester Verhoeve is verheugd met deze daling en heeft het politieteam Gouda hiervoor extra in het zonnetje gezet. 

Mede door de vasthoudende inzet van de politie is de woninginbraakdoelstelling van -10% de afgelopen jaren bijna ieder jaar ruimschoots behaald. De gemeente Gouda zet flink in op de aanpak van lokale inbrekers door een intensieve samenwerking met haar maatschappelijke partners zoals het jongerenwerk, de woningbouwcorporaties, de politie en de buitengewone opsporingsbeambten (boa’s).

Burgemeester Verhoeve: “We zijn van twee inbraken per dag naar twee inbraken per week gegaan in Gouda. Dat is goed nieuws maar het is nog steeds te veel. Daarom zal de gemeente actief blijven inzetten op inbraakpreventie door hier een coördinerende rol in te spelen.”

In totaal zijn er vorig jaar 137 inbraken gepleegd. In 2017 waren dit er nog 504. Het aantal inbraken blijft gelukkig dalen en het is een feit dat er steeds minder mensen slachtoffer worden van een woninginbraak. Ook dit jaar blijft het belangrijk om in te zetten op de aanpak van de inbraken en deze dalende tendens vast te houden. 

De coronamaatregelen en de avondklok die begin 2021 van kracht was, kunnen de cijfers ook beïnvloed hebben. Daarom blijft het belangrijk dat we ons samen met de politie in 2022 onverminderd inzetten. Zowel preventief als op het opsporen en voor de rechter brengen van verdachten.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden