Afbeelding

FF Tussendoor - Kleurrijke mensen

Column 633 keer gelezen

De politieke koffiemolen draait op volle toeren. Nooit eerder waren er zoveel verschuivingen gaande. De 50+ partij is door interne ruzies ontploft en de Goudse SP is geïmplodeerd. Beiden komen niet meer terug.

Tegelijkertijd doen twee nieuwkomers een gooi naar het pluche. de Kindpartij en Gouda Vitaal. Met drie lokale partijen viel er niet eerder zoveel te kiezen.

Met de SP verliezen we meer dan enkel een paar hardwerkende (burger) raadsleden. Deze partij heeft altijd kleurrijke raadsleden naar voren weten te schuiven.

Was het niet Lenny Roelofs die af en toe haar tranen niet kon bedwingen als haar onrecht werd aangedaan, dan was het wel Foor Broer die tegen alle regels in de Ambassadeur van de VS in Nederland, Pete Hoekstra publiekelijk beschimpte.

Daar zou hij nu niet meer mee wegkomen, onze burgemeester kennende.

Kleurrijke figuren waren ook de stille, moeilijk te volgen Hans Daniël van Alphen en het opgewonden standje Mary van Asperen. Maar Ferry van Beekum spande wel de kroon. Alsof de SP haar joker had ingezet. Een goeie jongen, hoor, die zich volledig inzette voor het huttendorp en de kinderspelen. Maar van politiek had hij volstrekt geen kaas gegeten.

Hij begon ieder betoog met een diepe zucht en de woorden ‘Tja, wat zal ik er eens van zeggen’, gevolgd door een lange stilte, om de spanning wat op te voeren, en dan te eindigen met ‘ik ben het er wel mee eens, dus doe het maar.’ Ongeacht het onderwerp, hè, volgens mij had hij geen idee waarover het ging. 

Tja, toen werd er nog regelmatig gelachen in de raad. Kleurrijke mensen, die af en toe even de lucht doen klaren, missen we in de gemeenteraad.

Aan de andere kant, er valt ook weinig te lachen als je net een strop hebt opgelopen van bijna twee miljoen euro.

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden