Afbeelding
Foto: 123rf.com

Petitie tegen komst flitsbezorger Flink

Algemeen 448 keer gelezen

GOUDA • Flitsbezorger Flink komt volgende maand naar Gouda en heeft het vroegere pand van Verzijl Sport aan de Nieuwehaven op het oog. Omwonenden vrezen voor overlast van het laad- en losverkeer en zijn een petitie gestart tegen de komst van Flink.

Woensdagavond wordt de petitie aangeboden aan wethouder Thierry van Vugt. “Dit soort flitsbedrijven (Bezorging binnen 10 minuten=red.) geven heel veel overlast zoals blijkt in Amsterdam, Amersfoort en Rotterdam,’ stelt Syl Grootveld van de Kachelaer. “Wij verwachten dan ook heel veel overlast. Het bedrijf Flink werkt 24/7. Dit betekent dat er dag en nacht bezorgingen plaats vinden. Voor een economische rendabiliteit zijn er 1500 bezorgingen nodig per dag, dus 3000 fietsbewegingen. Wat betekent deze 24/7 uur geopende vestiging voor de bewoners van de Nieuwehaven en aansluitende straten? Dag en nacht overlast (laden en lossen van (koel)vrachtwagens, laden van fietsen). Nog meer toenemend vrachtverkeer op de Nieuwehaven. Wij hebben nu al zoveel overlast van trillende panden door het zware verkeer!” 

Ook vrezen de bewoners voor extra drukte van bezorgfietsers, die vaak gevaarlijk fietsgedrag vertonen, volgens de bewoners. “Deze distributiecentra, ook wel dark stores genoemd door hun afgeplakte ramen leveren bovendien geen positieve bijdrage aan het stadsgezicht en de leefbaarheid van de buurt.” De gemeente zal vanavond reageren.

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden