Nieuwkomers houden D66 in evenwicht.
Nieuwkomers houden D66 in evenwicht. Foto: Zeb van Drie

Kleurrijk, krachtig D66 is er klaar voor

Politiek 717 keer gelezen

gouda • D66 gaat op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen met een sterk team en een nieuw programma onder het motto: Kleurrijk, krachtig en klaar voor de toekomst. Evert Bobeldijk voert het team aan, wethouder Thierry van Vugt sluit de rij.

De partij was de afgelopen periode de grootste partij van Gouda en wil dat graag weer worden. De lijst wordt dit keer aangevoerd door Evert Bobeldijk, de huidige fractievoorzitter in de raad. Hij heeft er veel zin om zich, naast zijn dagelijks werk in de detailhandel, de komende vier jaar weer voor de stad in te zetten in de gemeenteraad. Het liefst weer als voorzitter van de fractie. Op nummer twee staat de jonge en ambitieuze juriste Jitske Flietstra. Als hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst zal zij zich vooral inzetten om jongeren nog meer een stem te geven. Nummer drie is een oude bekende: EgbertJan Kuijlaars. EgbertJan begint met overtuiging aan zijn derde termijn als raadslid en is de specialist op het sociaal domein, voor de partij is zijn ervaring in de raad heel waardevol.
Op nummer vier staat ook een ervaren kracht: Mieke Kars is leidinggevende bij de belastingdienst en zeer gedreven om de lokale democratie verder te versterken en strategische vraagstukken concreet te maken. Ze was de afgelopen periode al heel zichtbaar in de stad en zal dat de komende periode zeker weer zijn. Daarachter volgt ook een zittend raadslid, Frank de Pont, met zijn technische en juridische achtergrond een breed inzetbaar en onvermoeibaar raadslid. Op plek zes staat de tweede nieuwkomer. Heike Brandes is werkzaam als productmanager voor de zorgsector. Naast de zorg zal haar focus de komende periode liggen op de diversiteit in onze stad. Op zeven weer een routinier uit de Goudse raad, huidig burgerraadslid Bram Talman. Bram is de onderzoeker en dossiertijger van de raad, altijd scherp op de details. Hij hoopt in de volgende periode op een echte zetel in de raad.

Op de achtste plek staat een oude bekende: Hannie van der Wal. Nadat ze in de vorige periode raadslid was in Gouda, werd ze wethouder in Waddinxveen. Hannie is schooldirecteur in Alphen aan den Rijn. Afgelopen maanden was ze tijdelijk terug in de raad als vervanger, vanaf maart is ze weer volop beschikbaar. Nummer negen Maartje te Hennepe woont nog niet zo lang in Gouda, maar is al heel lang actief binnen D66 in diverse bestuursfuncties. In het dagelijks leven is ze bestuurder van een vakorganisatie. Ze wil haar energie graag ook inzetten voor het lokale D66-geluid. De top tien wordt afgesloten door Gwyn van der Giessen, ervaren intervisiecoach in zorg, onderwijs en bestuur, maar ook een geziene gast in het Goudse culturele leven. De huidige wethouder van D66, Thierry van Vugt, staat als lijstduwer op de lijst. Dat betekent geen afscheid van de Goudse politiek. Hij heeft aangegeven weer beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode als wethouder. Onlangs werd het nieuwe programma met de titel ‘Kleurrijk, krachtig en klaar voor de toekomst’ gepresenteerd. Dat is ook de slogan die de komende maanden nog veel in het Goudse straatbeeld terug zal komen.

Marianka Peters

Kleurrijk, krachtig en klaar voor de toekomst. Met deze slogan gaat de Goudse D66-fractie de gemeenteraadsverkiezingen in.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden