Voormalig verpleegtehuis Bloemendaal wordt woonwijk.
Voormalig verpleegtehuis Bloemendaal wordt woonwijk. Foto: Janssen de Jong Projectontwikkeling

Voormalig verpleeghuis Bloemendaal wordt donorgebouw mét plaquette

Algemeen 1.949 keer gelezen

GOUDA  • Op het perceel van het voormalig verpleeghuis Bloemendaal aan de Livingstonelaan 54 worden 59 woningen gebouwd. Het project genaamd Livingstone Park is ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Het voormalig verpleeghuis gaat niet helemaal verloren. Het pand wordt ontmanteld door New Horizon. Om de start van de ontmanteling van het complex symbolisch vorm te geven overhandigde Stefan Boere, regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling, een plaquette in de vorm van een hart aan wethouder Rogier Tetteroo in bijzijn van Alex Verkuijlen, directeur New Horizon Urban Mining.

“Met dit hart duiden we het gebouw aan als ‘donorgebouw’, waarmee wordt voorkomen dat vrijkomende, waardevolle materialen verloren gaan”, legt Verkuijlen uit. Na de oogst van bruikbare circulaire materialen en de asbestsanering in en rondom het pand, zal de machinale ontmanteling plaatsvinden door New Horizon Oogstbedrijf B.V.

Circulaire totaaloplossingen

Stefan Boere: “Dit is het eerste grote project dat Janssen de Jong Projectontwikkeling oppakt met zusterbedrijf New Horizon. Alle dochterondernemingen van Janssen de Jong Groep hebben circulariteit hoog in het vaandel staan. Wij willen een voorloper zijn in het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen.

Voor beweging in de markt zorgen en invulling geven aan een duurzame maatschappij die ook voor toekomstige generaties leefbaar is. Daar is dit project een mooi voorbeeld van.”

Gevarieerd woonprogramma

De nieuwe woonwijk aan de Bloemendaalseweg en Livingstonelaan krijgt een aantrekkelijke woningmix. De 59 woningen bestaan uit 18 appartementen in de sociale huursector bestemd voor jongeren/starters. Daarnaast is er ruimte voor 21 hoek- en rijwoningen, tien twee-onder-één-kap woningen en tien vrijstaande woningen, in woonoppervlakte variërend tussen circa 42 tot 198 vierkante meter.

Het plan kent veel water en groen wat in combinatie met de positionering van woningen langs korte, informele ontsluitingsstraatjes zorgt voor een ontspannen, welhaast dorpse setting. Wethouder Tetteroo: “Het project past bij de circulariteitsambities die wij als gemeente hebben. Daarnaast sluit het project mooi aan op onze wens voor gemengde wijken in de stad.

Het is bijzonder dat er van de 59 woningen, 18 woningen worden gebouwd voor jongeren in de sociale huursector.”

De verkoop start naar verwachting dit voorjaar en de de bouw medio 2023.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 11 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 13 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14