Het team van Slager van Sprang is trots, en terecht.
Het team van Slager van Sprang is trots, en terecht. Foto: pr

Gouden slager Van Sprang is de lekkerste van de hele regio

Algemeen 1.571 keer gelezen

GOUDA • Slagerij Van Sprang uit Gouda is 24 januari uitgeroepen tot Traiteur van het jaar in de regio Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht. De traiteur producten behoren tot de beste uit de regio, waardoor zij het hele jaar rond met trots de titel ‘Beste Traiteur van het jaar’ bij zich mogen dragen. 

Slagers krijgen deze eretitel niet zomaar. De titel wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. De stichting heeft in samenwerking met Uw Slager de keuringen georganiseerd, waarbij bij meer dan 150 deelnemende slagerijen in het voor- en najaar een groot aantal producten zijn afgehaald en gekeurd.

Uiterlijk, smaak, structuur

Hier zijn uiteindelijk 20 genomineerden uit voortgekomen, waaronder Gildeslager Van Sprang. Na de twee rondes zijn er tijdens de allesbeslissende finale ronde afgelopen maand nog eens een aantal producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: ‘Is het een lekker product voor de consument?’.

Na het keuren van de laatste producten is Gildeslager Van Sprang als beste Traiteur van heel Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht naar voren gekomen. Het team Slagerij van Sprang is enorm trots op hun titel en het grote aantal producten die ze zelf maken. Ze kunnen er ook het komende jaar weer volop tegenaan met misschien nog wel betere lekkernijen dan die de vaste klanten gewend zijn.

Bekroning

Met de productkeuringen wordt niet bepaald over een nacht ijs gegaan. Ook over vakkundigheid hebben de deelnemende slagersbedrijven niet te klagen. Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische- en smaakaspecten. Doordat Slagerij Van Sprang steeds bezig is met het maken van lekkere, ambachtelijke producten, is deze titel een verdiende bekroning.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden