De oude zeepfabriek wordt een expositieruimte.
De oude zeepfabriek wordt een expositieruimte. Foto: pr

Zeepfabriek wordt expositieruimte: Expo Gouda Maakt ijverig aan de slag

Algemeen 1.155 keer gelezen

GOUDA • Het bouwteam van de Expo Gouda Maakt heeft van Croda de sleutel ontvangen van het Viruly-gebouw. Hierdoor kunnen de vrijwilligers van GOUDasfalt aan de slag met de ombouw van de voormalige zeepfabriek tot tentoonstellingsruimte.

Begin april moet het klaar zijn, want dan opent de expositie over de Goudse industrie de deuren voor het publiek.Croda stelt de benedenverdieping van het Viruly-gebouw ter beschikking voor de expositie als bijdrage aan de viering van Gouda 750 jaar. In een gebruikersovereenkomst hebben beide partijen de wederzijdse afspraken vastgelegd.

Zeepfabriek

Na het openen van de deuren werd meteen een enorme partij hout geleverd en naar binnen gesjouwd. Het hout wordt gebruikt om het Viruly-gebouw om te bouwen tot expositieruimte naar een ontwerp van Studio Makkink & Bey.

Het organisatieteam is erg blij dat Croda de ruimte in de voormalige zeepfabriek aan het Buurtje ter beschikking heeft gesteld. Het gebouw past goed bij het onderwerp van de expositie: de Goudse maakindustrie vanaf 1850 tot nu. De opening is begin april en dan kunnen bezoekers een reis maken langs de Goudse industrie van vroeger, nu én later.

Zes belangrijke Goudse industriegroepen komen per maand in beeld: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen en Bouw & Machines. Voor de inrichting van de tentoonstelling werkt het vrijwilligersteam samen met Goudse bedrijven en studenten van mbo-scholen.

De tentoonstelling wordt verder mogelijk gemaakt door bijdragen van vrijwilligers, Fonds Gouda750 en andere fondsen. Het team is nog op zoek naar vrijwilligers en mensen die hun verhaal willen vertellen over het werk in de Goudse industrie. Aanmelden kan via info@expogoudamaakt.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden