Afbeelding
Foto: 123RF.com

Toeslagenaffaire: geef private schulden door

Algemeen 317 keer gelezen

GOUDA • Gedupeerde ouders en toeslagpartners van de kinderopvangtoeslagaffaire kunnen vanaf 5 januari hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen doorgeven bij het online loket private schulden van Sociale Banken Nederland (SBN).

Openstaande private schulden en achterstallige betalingen zijn bedragen die gedupeerden nog moeten betalen aan organisaties die niet bij de overheid horen. Bijvoorbeeld schulden bij een online winkel of een niet betaalde tandartsrekening, maar ook schulden bij een verhuurder.

Online of per post
Voor wie het lastig vindt om private schulden online in te vullen, staat er een schuldenlijstformulier op de website van SBN. Dit kan worden gedownload, ingevuld en per post worden opgestuurd. Het is erg belangrijk dat wanneer het moratorium op 12 februari 2022 eindigt, men de private schulden vóór die datum doorgeeft aan SBN. Wie dat te laat doet, loopt de kans dat schuldeisers (opnieuw) vragen om de openstaande schulden terug te betalen.

Hulp nodig?
Het is verstandig alvast alle documenten van de openstaande private schulden en achterstallige betalingen te verzamelen, zoals facturen, bonnetjes en aanmaningen. Op deze manier kan vanaf 5 januari 2022 de private schuldenlijst zo snel mogelijk worden doorgeven. Hulp nodig? Bel dan de SBN (0800 235 83 58) of de gemeente(14 0182).

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden