• De kersverse fractie van Gouda Positief stelt zich voor.
• De kersverse fractie van Gouda Positief stelt zich voor. Foto: Jan van den Berg

Gouda Positief houdt ambities hoog, Sjane-Marie Koppers lijsttrekker

Algemeen 2.124 keer gelezen

GOUDA • De leden van Gouda Positief hebben ingestemd met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Lijsttrekker is Sjane-Marie Koppers, (57 jaar), in het dagelijks leven Manager Instandhouding Stedin, raadslid & fractievoorzitter. Op plaats 2 staat Jan de Laat (60 jaar), ondernemer/ ICT Praktijk Academie en medeoprichter van Gouda Positief. De laatste vier jaar zit De Laat in de gemeenteraad, daarvoor was hij vier jaar wethouder Financïen.

Op nummer 3 en 4 nog een paar bekende gezichten, Rachid Karkache, (45 jaar), medewerker Douane en belangenbehartiger NCF, raadslid en Wim Schmidt, (75 jaar), gepensioneerd filiaalmanager Albert Hein, burgerraadslid.

Op plek 5 staat Marjolijn Rispens, (53 jaar), programmamanager Duurzame inzetbaarheid IJssellandziekenhuis. De jongste telg van Gouda Positief staat op nummer 6 en is Anna Mandemaker, (26 jaar), accountmanager/studentbegeleider ICT Praktijk Academie. Op nummer 7  staat Edward Clarenbach, (53 jaar), CIO Riwal Hoogwerkers en de hekkensluiter is Darsia Bruins, (51 jaar), account manager ALK (farmacie).

Minder duur
“Onze ambities zijn best groot,” aldus Sjane-Marie. “Enerzijds willen we van Gouda een minder dure stad maken voor onze inwoners, sneller kantoren transformeren tot goedkope woningen, het vroegtijdig voorkomen van schulden, meer aandacht voor ondermijning en het instellen van een lokale ombudsman blijven onverminderd hoog. Daarnaast gaan we extra aandacht geven aan de participatie en de relaties met burgers. Teveel trajecten leiden tot winnaars en verliezers.”

Sjane-Marie stelt de nieuwe kandidaten voor. “Naast onze huidige fractie keert Marjolijn Rispens keert terug op plaats 5 met veel kennis van het sociale domein. Anna Mandemaker (plaats 6) helpt studenten die een zetje nodig hebben om succesvol te zijn in hun studie en werk en snapt wat daarvoor nodig is. Edward Clarenbach (plaats 7) wil inzetten voor het verbeteren van de openbare orde en veiligheid en de relaties met ondernemers. Het levendig, schoon en leefbaar houden van de binnenstad gaat Darsia Bruins (plaats 8) aan het hart. Kortom, we hebben een sterke ploeg mensen met een gevarieerde achtergrond en kennis die we graag inzetten voor Gouda.”

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden