Hilde Niezen (l) benoemd tot ereburger van Gouda
Hilde Niezen (l) benoemd tot ereburger van Gouda Foto: Astrid den Haan

Hilde Niezen ereburger van Gouda

Algemeen 380 keer gelezen

GOUDA • Voormalig wethouder Hilde Niezen is benoemd tot ereburger van Gouda. Burgemeester Verhoeve reikte haar de zilveren erepenning van de stad uit.

Hilde Niezen staat bekend als een bevlogen, kundige en daadkrachtige bestuurder. Met haar vertrek sluit ze een periode af van bijna 16 jaar waarin zij zich heeft ingezet voor Gouda. Eerst als gemeenteraadslid namens GroenLinks en de laatst twee bestuurstermijnen als wethouder. De afgelopen jaren was Hilde verantwoordelijk voor de portefeuilles Energie, Milieu, Dierenwelzijn, Bewonersparticipatie en –initiatieven. Als wethouder heeft ze veel bereikt.

Bewonersparticipatie
Hilde stimuleerde initiatieven uit de stad en zorgde ervoor dat de gemeente daarvoor open stond. Het denken en doen van de gemeenteambtenaar is onder Hilde veranderd van het uitvoeren van beleid naar het meedenken met bewoners en zoeken naar mogelijkheden. Onder Hilde’s bewind is ook het idee geboren voor een gemeenschappelijke subsidiepot voor Goudse initiatieven die inwoners zelf beheren, de Stichting GoudApot.

Klimaat
Hilde Niezen heeft onder andere veel gedaan voor meer groen in de stad. Met de structuurvisie Groen, het Groenfonds, het Geboortebos en de Groenprijs is veel groen toegevoegd aan de stad en zijn inwoners gestimuleerd om groen-initiatieven te starten. Niezen start per 1 januari als directeur bij stichting RIONED. Michel Klijmij-van der Laan volgt haar op.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden