Puk Stubbe bevalt het prima in Arizona
Puk Stubbe bevalt het prima in Arizona Foto: PR

Volleybalster Puk Stubbe op avontuur in Arizona

Sport 1.010 keer gelezen

GOUDA • Bij het noemen van de naam Stubbe gaan de harten van veel volleyballiefhebbers harder kloppen en zeker bij VollinGo. 

Zo is daar John Stubbe, oud-topvolleyballer en huidige succesvolle trainer/coach van dames 1 van VollinGo. En dan de zussen Joy, Cat en Puk Stubbe. Joy is beachvolleybalster, die twee keer Nederlands kampioen werd. Cat Stubbe is passer/loper in Vollingo dames 1. Puk Stubbe heeft dit jaar haar volleybalvleugels uitgespreid naar Amerika. 

Ik was benieuwd hoe het Puk vergaat in het land van Uncle Sam en zocht haar digitaal op. Mijn eerste vraag is wat de reden is om haar vleugels uit te slaan. Puk zegt dat ze het tijd vond om iets nieuws te gaan doen. En omdat volleybal nog steeds haar grote passie is, besloot ze een nieuw avontuur aan te gaan.

Ze heeft contact opgenomen met voormalig Olympisch volleybalkampioen Ron Zwerver om te kijken wat de mogelijkheden waren. Samen met de organisatie Slamstox (een organisatie die helpt bij sporten en studeren in de VS), heeft Zwerver Puk verder geholpen. En zo studeert Puk sinds augustus aan de University of Arizona in Tucson en speelt ze bij de Arizona Wildcats in de conference PAC 12, NCAA Division 1 level.

Heimwee
Puk werd in Tucson heel goed opgevangen door de coaches en de speelsters. “In mijn team zitten nog drie andere internationals, waarvan er een mijn huisgenote is en met haar heb ik een goede band opgebouwd. Ondanks dat was het de eerste twee maanden erg wennen voor mij en had ik veel last van heimwee”.

De competitie in de VS is korter dan in Nederland. Puk speelt met haar team twee wedstrijden in de week. Er moet ook veel worden gereisd. “Soms heb je het geluk dat de wekelijkse wedstrijden tegen teams uit dezelfde staat worden gespeeld zodat de reistijd iets korter is, maar we maken in ieder geval veel vlieguren”.

Er wordt behalve op maandag iedere dag getraind, baltraining én krachttraining.

Stream
De familie Stubbe volgt de verrichtingen van Puk met grote interesse. Elke wedstrijd wordt via de stream bekeken. Vooral met haar vader heeft ze veel contact over het volleybalgedeelte. “Hij is thuis altijd mijn coach geweest en wij denken hetzelfde, waardoor ik het heel leuk vind om met hem te sparren”.

Het bevalt Puk uitstekend in Arizona. Deze maand komt ze even naar Nederland om met de familie de feestdagen te vieren en zichzelf even rust te gunnen. “En dan ga ik begin januari weer terug naar Tucson.

Gerrit Schinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden