De ChristenUnie Gouda heeft haar verkiezingslijst goed op orde.
De ChristenUnie Gouda heeft haar verkiezingslijst goed op orde. Foto: Studio Lin Maakt

ChristenUnie: mooie mix kandidaten, Anna van Popering lijsttrekker

Algemeen 596 keer gelezen

GOUDA • De leden van de Goudse ChristenUnie hebben de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Anna van Popering-Kalkman is verkozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie en staat daarom op positie één. Ze is in het dagelijks leven werkzaam als advocaat-partner arbeids- en ondernemingsrecht bij Bos Van Eck Advocaten in Gouda.

Lennart Visser
Nummer twee op de lijst is Lennart Visser. Lennart is nieuw in de Goudse politiek en lid van de steunfractie van de ChristenUnie en is campagneleider voor de komende verkiezingen. Hij geeft bij Driestar educatief leiding aan het onderzoekscentrum en de masteropleidingen.

Mirjam Roos
De derde op de lijst is Mirjam Roos. Zij is in juli geïnstalleerd als burgerraadslid voor de ChristenUnie. Eerder was zij als fractiesecretaris bij de ChristenUnie betrokken. Mirjam is in het verleden werkzaam geweest als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en docent Nederlands.

Gert van den Brink
Gert van den Brink staat op plek vier. Ook hij is sinds juli burgerraadslid. Gert is werkzaam bij Full finance consultants BV als adviseur Compliance en vaktechniek voor accountantskantoren en daarnaast docent bij de Post HBO beroepsopleiding voor accountants van Full finance opleidingen.

Ineke Schaddelee
De vijfde plaats wordt ingenomen door Ineke Schaddelee (staat niet op de foto). Zij is sinds 2017 bestuurslid voor de ChristenUnie Gouda. Ze is registeraccountant en werkt bij de Algemene Rekenkamer in Den Haag.

Daphne Steenbergen
Daphne Steenbergen staat op de zesde plaats. Zij is nieuw in de Goudse politiek en lid van de steunfractie van de ChristenUnie. In het dagelijks leven is zij als VNG-trainee (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) werkzaam bij het ministerie van BZK als programmasecretaris grensoverschrijdende samenwerking.

Mooie mix
Bestuursvoorzitter David-Jan van Meeuwen is tevreden: “Als bestuur zijn we blij dat we een hele mooie mix hebben van kandidaten qua expertise en ervaring. maar ook als het gaat om achtergrond in bedrijfsleven en (semi) overheid.”

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden