Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Zwemmen voor mensen met een visuele beperking

Algemeen 128 keer gelezen

GOUDA • Oogcafé Gouda en SPORT•GOUDA maken zwemmen voor mensen die slecht zien makkelijker en toegankelijker. Vanaf 8 november is er iedere maandag van 12:00 tot 14:00 uur extra begeleiding in het Groenhovenbad.

Het personeel van het Groenhovenbad is geïnstrueerd in het omgaan met mensen die slecht zien. Het begint al bij de entree; er wordt gezorgd dat de buitendeur open staat, zodat de draaideur niet gebruikt hoeft te worden. Voor mensen met een hulphond is er de mogelijkheid om het dier op een afgeschermde plek, onder toeziend oog van de medewerkers, veilig achter te laten. 

In het bad zelf wordt er een lijn gespannen waardoor er een soort geleidelijn ontstaat, zodat de zwemmers in een rechte baan blijven. Zo worden veel praktische drempels weggenomen, zodat ook mensen met een visuele beperking ontspannend baantjes kunnen trekken. 

Samenwerking
Dit is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking, communicatie en afspraken tussen Oogvereniging Oogcafé Gouda en SPORT•GOUDA. Door de pandemie kwam het zwemaanbod voor mensen met een visuele beperking tijdelijk stil te liggen. Nu nagenoeg alle coronamaatregelen in het zwemband zijn komen te vervallen, start het zwemaanbod met extra begeleiding in het Groenhovenbad weer.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden