Remco Schoonderwoerd (l) en Verkleij zijn benieuwd naar een alternatieve locatie,
Remco Schoonderwoerd (l) en Verkleij zijn benieuwd naar een alternatieve locatie, Foto:Marianka Peters

College wijst alle alternatieve locaties voor asowoningen af

Algemeen 633 keer gelezen

GOUDA • Het college van BenW houdt vast  aan de locatie aan de Tweede Moordrechtse Tiendeweg, waar vijf Gouwe Huse, ook wel asowoningen genoemd, moeten komen. Gisterenmiddag zijn de resuitaten bekend gemaakt van het onderzoek naar een aantal alternatieve locaties voor  de Gouwe Huse, die waren aangereikt door de bewoners en vv. Donk.

De acht aangedragen locaties zijn onderzocht en zes locaties zijn in heroverweging genomen. “Bij de beoordeling van de nieuwe locaties en de te heroverwegen locaties zijn diverse ambtenaren betrokken in samenwerking met wethouders. Vier locaties bleken kansrijk genoeg voor verder onderzoek. De omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft voor deze vier locaties Quickscans uitgevoerd,”stelt wethouder Rogier Tetteroo.  

Uit de gemeentelijke beoordeling en het onderzoek van de Omgevingsdienst Midden- Holland blijkt dat het perceel langs de Tweede Moordrechtse Tiendeweg nog steeds het meest kansrijk.

De beraadslaging over wensen en bedenkingen is door de commissie Samenleving om redenen van de second opinion opgeschort en vindt nu plaats op 1 november aanstaande. De raadsleden zullen die avond het college hun wensen en bedenkingen meegeven onder andere ter zake de locatiekeuze voor Gouwe Huse, die nu - ook na heroverweging - is bepaald op Tweede Moordrechtse Tiendweg Het college beslist of - en zo ja, in hoeverre - de wensen en bedenkingen worden meegewogen bij de finale besluitvorming tijdens de collegevergadering 9 november 2021 .

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 21 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws gisteren
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14