De parkeergarage bij het sttation werd in 2013 geopend door toenmalige wethouder Wendy Ruwhof
De parkeergarage bij het sttation werd in 2013 geopend door toenmalige wethouder Wendy Ruwhof Foto: Marianka Peters

Uitbreiding Stationsgarage

Algemeen 715 keer gelezen

GOUDA • Er komen twee verdiepingen op de parkeergarage op het staton, goed voor in totaal 80 extra parkeerplekken. Met de uitbreiding is een investering van 1,7 miljoen euro gemoeid. Binnenkort beslist de raad.

De vraag naar parkeerplekken in de huidige Stationsparkeergarage naast het Huis van de Stad is de afgelopen jaren toegenomen. Ook als gevolg van de beoogde bouwontwikkelingen rond het station zal de vraag naar parkeerplekken in de Stationsparkeergarage toenemen. Daarom heeft het college besloten om de parkeergarage uit te breiden twee splitlevel parkeerdekken, goed voor 80 extra parkeerplekken. Bij de bouw van de parkeergarage in 2014 is al rekening gehouden met uitbreiding. Het toevoegen van 80 extra parkeerplekken is mogelijk, zonder dat daarvoor in het bestaande gebouw grote bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Daarnaast is bekeken of het uitbreiden van deze parkeergarage ook financieel interessant is. Op basis van deze onderzoeken wordt nu een investeringsvoorstel ter besluitvorming aan het college en de gemeenteraad voorgelegd.

De stationsgarage was omstreden. Het was 2013 dat de garage voor het publiek open ging. Op dat moment was nog  geen partij gevonden om de garage te exploiteren, dus besloot het college de garage zelf tijdelijk te exploiteren totdat er betere tijden zouden aanbreken en een exploitant zich zou aanmelden. Dat was tegen het zere been van een aantal fracties in de raad. Met name Gouda Positief vond het niet verantwoord dat de gemeente op de stoel ging zitten van de ondernemer. De toenmalige wethouder Wendy Ruwhof heeft menig robbertje moeten  ’vechten’, om een raadsmeerderheid te krijgen voor het in eigen beheer exploiteren van de garage. Wie had ooit gedacht dat de stationsgarage zo succesvol zou zijn en de capaciteit nu uitgebreid wordt.

Marianka Peters

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sandra (l) en Inger bij de bekende geitenpiramide.
Kinderboerderij bestaat 50 jaar en viert jubileumjaar: 'Voor veel mensen is hier een plek' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 21 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 22 uur geleden