Afbeelding
Foto: privefoto

Verkiezing Liefste Straat van Gouda

Algemeen 940 keer gelezen

GOUDA • We hebben al de verkiezing voor de Groenste straat en de Schoonste straat. Daar komt nu de verkiezing voor de Lefste straat bij. Is jouw straat de liefste van héél Gouda?

Op donderdag 18 november weten we het, want dan vindt de verkiezing plaats. Tot 1 november kun je je opgeven en maak je kans op een heerlijke prijs: ijs van David Gelato voor de hele straat, een straatbord met ‘Liefste Straat van Gouda 2021’ en positieve aandacht voor jouw straat.

Maar wat is eigenlijk de liefste straat? Dit is de straat waar iedereen zich welkom voelt, waar buren naar elkaar omkijken en waar het fijn is om te wonen. 

De Liefste Straat Gouda wordt georganiseerd door Gouda Bruist, en is gekoppeld aan het Lief&Leedstratenproject. Heleen van Praag, één van de aanjagers, is enthousiast: ‘We hopen dat mensen door deze actie op een positieve manier naar hun straat kijken en kansen gaan zien om een leukere straat en buurt te krijgen. Dat wil toch iedereen?’ 

De leukste drie straten worden geselecteerd door onafhankelijke juryleden, waarna deze straten de kans krijgen zich van hun beste kant te laten zien. Alle Goudse Gangmakers stemmen daarna voor De Liefste Straat van Gouda. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing, moet je gangmaker zijn in jouw buurt en daarmee onderdeel worden van het Lief&Leedstratenproject. Gouda telt al ruim 70 Lief&Leedstraten en méér dan 100 gangmakers. Wil jij meedoen aan De Liefste Straat, wordt dan ook gangmaker in jouw straat of buurt.

Meer informatie op liefenleedgouda.nl of mail naar samen@goudabruist.nl.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden