Afbeelding
Foto: Marianka Peters

Verfhandel Natte staat garant voor beste advies

Algemeen 627 keer gelezen

GOUDA • “Wat wil je met die verf doen?” is het eerste dat Henk Natte jr. vraagt als er een klant binnenkomt. En dat deed zijn vader ook al. Verfhandel Natte bestaat 60 jaar en al die jaren staat een goed advies hoog in het vaandel. 

Samen met buurman Van Kouwen Naaimachinehandel is Verfhandel Natte één van de langst zittende winkeliers van de Kleiwegstraat. “MIjn vader kocht de winkel in 1959 van stucadoorsbedrijf van Idenburg,”vertelt Henk jr. trots. “Hij begon met twee meter winkel,  de rest was opslag. Maar ik weet niet beter dat er steeds een metertje bij  kwam tot dat de hele winkel in de 70’er jaren compleet was. En sindsdien is er niets veranderd. Alles is nog zoals hij het heeft achtergelaten.” 

Aan de inrichting van de winkel is dus nauwelijks iets gewijzigd. En dat geldt ook voor de klantbenadering, voor wie een goed advies heel belangrijk is. “Ik had al vaker aan mijn vader gevraagd of ik de zaak mocht overnemen, maar hij had weinig vertrouwen in mij. ‘Dat gaat niet goedkomen,’ zei hij dan. Dat duurde tot 2002, toen hij de tijd rijp vond het bedrijf over te dragen aan mij. In 2005 is hij overleden. Ik ben blij dat ik nog drie jaar met hem heb mogen werken.” 

Familiebedrijf
Verfhandel Natte is een echt familiebedrijf, want ook Gerda, Henk’s zusje, werkt in de winkel. “Ze had daarvoor al tien jaar bij mijn vader gewerkt.” Vanaf 2005 is zus Gerda meer gaan werken in de verfhandel, tegenwoordig is zij op alle dagen dat Henk aan het schilderen is in de verfhandel aanwezig. Zij runt de zaak dan met hetzelfde enthousiasme als vader en zoon Natte. Mensen op weg helpen met hun klus door goed advies en kwalitatieve hoogstaande prodckten met een scherpe prijs is wat hen drijft.  

Verfhandel Henk Natte is Akzo Nobel-dealer en erkend Sigma en Sikkens verfspecialist. Daardoor is Verfhandel Natte een totaalleverancier van kwaliteitsverf, schildersbenodigdheden, autolakken en parketlakken. Ieder merk heeft zijn eigen kwaliteiten en daarom is advies waardevol voordat je start met schilderen. Waar het ene merk een sterk aanbod heeft in lakken voor buiten, heeft het andere merk juist weer expertise in het maken van de beste verf en binnenlak. Schilderen zoals het hoort, dus. 

Wie jarig is, trakteert. Daarom trakteert Verfhandel Henk Natte gedurende de hele maand augustus op een kwast, naast 25 procent korting. Ook staat er voor de liefhebber een flesje Natte pils of een Natte bonbon klaar.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 21 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 23 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14