Afbeelding

Modelburgers in Gouda

Algemeen 427 keer gelezen

GOUDA • De tentoonstelling Modelburgers presenteert een ensemble van nieuwe werken van Astera Mortezai en Nicolas Manenti, in een dialoog die de specifieke kenmerken van beide kunstenaars benadrukt bij het benaderen van hun gemeenschappelijke interesses.Dat werk gaat vooral over taal en gebruiken die ons in een mal persen, vandaar de titel: Modelburgers.

De tentoonstelling verkent op ironische maar poëtische toon hoe het gesteld is met de acceptatie van wat ons vreemd is. Te zien zijn installaties, video’s en foto’s. Meest opvallend zijn twee met de rug naar elkaar toegekeerde spreekgestoelten of kansels van sloophout waarin bezoekers zich met behulp van geluidsinstallaties tot elkaar kunnen richten. Een foto met een uitgestoken tong waarop een postzegel ligt met de tekst ‘accent changer’, maakt duidelijk met welke moeilijkheid migranten, dus ook Mortezai en Manenti, worstelen. 

Astera Mortezai en Nicolas Manenti hebben een internationale carrière achter de rug. Ze exposeerden onder meer in Seoul, Berlijn en Brussel. Astera is afkomstig uit Iraans Koerdistan, Nicolas uit Frankrijk. Sinds kort hebben ze zich gevestigd in Gouda.

De officiële opening van de tentoonstelling is vrijdagavond 27 augustus 18.00 uur, de finissage zondagmiddag 19 september 15.00 uur bij Firma Van Drie.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 2 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 4 uur geleden