Afbeelding

Gemeenten uiten zorgen om afsluiting A12

Algemeen 338 keer gelezen

REGIO • Onder aanvoering van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben de gemeenten Krimpenerwaard, Alphen aan den Rijn, Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk hun zorgen geuit richting Rijkswaterstaat over de gevolgen van de negendaagse afsluiting van de A12.

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat de A12 vanaf knooppunt Oudenrijn tot aan Nieuwerbrug in de richting van Den Haag dit najaar van 27 september tot 7 oktober compleet afgesloten wordt in verband met het uitvoeren van groot onderhoud. 

“Deze afsluiting heeft een enorme impact op onze regio en daarom hebben we in een brief aan Rijkswaterstaat onze zorgen onder de aandacht gebracht,” vertelt Inge Nieuwenhuizen, voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Verkeer en Vervoer Midden-Holland en wethouder in Bodegraven-Reeuwijk. 

“De hele regio dreigt vast te lopen door de geplande afsluiting. Het ontbreekt aan een goede verkeersanalyse vooraf. Het verkeer zoekt vanwege de afsluiting andere wegen op, die niet berekend zijn op veel extra (vracht)verkeer.”

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden