Sloeproeien vergt  de nodige vaardigheid en een flinke fysieke training.
Sloeproeien vergt de nodige vaardigheid en een flinke fysieke training. Foto:privefoto

Doe mee aan sloeproeiclinic

Sport 395 keer gelezen

GOUDA • De Goudse Watersportvereniging GWV Elfhoeven bereidt een clinic sloeproeien voor. Liefhebbers kunnen zich nu al inschrijven voor een sloeproei-clinic op zaterdag 4 september.

Leden van GWV Elfhoeven zijn voornamelijk zeilers, maar hebben ook een afdeling sloeproeien. Het aantal leden van de sloeproeiers is momenteel 38. Maar er kunnen nog meer leden bij. Vandaar deze clinic. Onbekend maakt nu eenmaal onbemind. 

GWV Elfhoeven heeft al sinds 2018 een zogenaamde Roeibeer tot zijn beschikking. De Roeibeer is de roeiboot. die ingezet wordt voor clinics en trainingen. Je zit op een vaste bank ( doft genoemd), je roeit met je rug-, bil- en beenspieren. 

Sloeproeiers buigen ver voorover met hun buik- en bovenste rugspieren. Dan zet je je af tegen het voetenbord en trek je je aan bil- en rugspieren omhoog om zover mogelijk door te vallen naar achteren, terwijl de beenspieren zich schrap zetten. Het gewicht van je lichaam levert extra vermogen op. De armen blijven gestrekt en pas op het laatst wordt de haal afgemaakt met de armspieren. Bij de eindhaal lig je bijna op de doft -de zitbank- van je achterbuurvrouw of man. Daarbij moeten de 6 roeiers een gelijke slag maken welke wordt aangegeven door de stuurman, slagman of slagvrouw.

De roeiclinics die gehouden worden op zaterdag 4 september gaan om een rondje roeien, uiteraard onder leiding van een ervaren stuurman en twee roeiers. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar.

Aanmelden kan door middel van een mailtje te sturen aan: sloeproeien@elfhoeven.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 6 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 9 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14