Uiterste concentratie tijdens het toernooi.
Uiterste concentratie tijdens het toernooi. Foto: Jan vd Berg

Geslaagd kampioenschap Petanque

Sport 520 keer gelezen

GOUDA • Zaterdag vond op het sportcomplex van Petanque Vereniging Gouda voor de twaalfde keer het Open Gouds Kampioenschap Petanque / Jeu de Boules plaats. Vanwege corona konden slechts 64 teams worden toegelaten en daardoor was het toernooi al snel volgeboekt.

De weergoden werkten niet helemaal mee. Regelmatig moesten partijen voor korte tijd worden onderbroken, maar uiteindelijk konden de 5 partijen toch op tijd worden afgerond. 

De finale voor het Gouds kampioenschap Petanque werd gespeeld tussen het team Aart den Boon / Joao Guerreiro van PV Gouda) en het team Henk de Kwaadsteniet / Bart Scholten van Petanque Union Kennemerland uit Haarlem. De aanvankelijke voorsprong van het team Aart den Boon werd snel tenietgedaan en met een eindstand van 13-7 konden Henk en Bart de kampioensbeker in ontvangst gaan nemen.

De finale voor het Gouds kampioenschap Jeu de Boules werd gespeeld tussen het team Maaike Hooimaijers / Jesper van Eersel van het Dupke uit St Michelsgestel) en het team Joop Lucas en Gerrit de Kok van L’esprit uit Schiedam) . Hier bleken Maaike en Jesper na een spannende strijd toch de sterkere spelers. Zij wonnen hun finale met 13-10.

Gezien de groeiende belangstelling neemt PV Gouda volgend jaar maatregelen om met Gouda 750 jaar veel meer teams toe te kunnen laten.

In september organiseert PV Gouda weer haar jaarlijkse Vakantie Napret actie, waarbij belangstellenden in 4 gratis lessen de basisbeginselen van de Petanque sport wordt bijgebracht. Nadere informatie en aanmelding via: www.goudapetanque.nl.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 20 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 22 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14