Foto:
Ingezonden mededeling

VAUDE Fietstassen van afval!

  •   keer gelezen   Zakelijk

GOUDA • Fietstassen bieden ruimte voor kleding en proviand voor één of meerdere dagen Maar ook voor dagelijks gebruik of boodschappen zijn fietstassen handig.

ReCycle Serie: Made in Germany-fietstas van verpakkingsafval

De ReCycle fietstassen luiden bij VAUDE een nieuw tijdperk in: de fietstas bestaat volledig uit gerecyclede basismaterialen. Dat de kunststof achterplaat volledig uit Duits verpakkingsafval bestaat, is een marktinnovatie. VAUDE verlegt derhalve de grenzen binnen de fietstassenbranche en wijst met de nieuwe ReCycle serie nieuwe wegen voor een duurzame en innovatieve product-toekomst.

Zo veel recycling in een fietstas was er nog nooit. De stof van onze fietstassen is nu volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Dankzij de Eco Finish-technologie van VAUDE is de ReCycle fietstas PFC- en PVC-vrij en wordt deze bovendien klimaatneutraal in Duitsland geproduceerd.

De oriëntatie is gebaseerd op het principe van de circulaire economie: door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en de recycling van materialen worden fossiele hulpbronnen gespaard en wordt de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie beduidend verminderd. Recycling van kunststofverpakkingen – hoe werkt dat?

Innovatief, klimaatvriendelijk en uiterst stabiel – dat is ons nieuwe, duurzame materiaal van gerecyclede huishoudelijke verpakkingen. Voor één achterpaneel wordt bijvoorbeeld ongeveer 3 kilo verpakkingsafval gerecycled – dat bespaart CO2-uitstoot bij de materiaalproductie. Deze recyclingmethode beschermt het klimaat en helpt om afvalfbergen verstandig te recyclen en fossiele bronnen te sparen.

•        Stabiel gerecycled kunststof, speciaal ontwikkeld voor VAUDE-componenten

•        Recycling van Duits verpakkingsafval voor onze Made in Germany-tassen

•        54% CO2-besparing in vergelijking met conventioneel kunststof*, beschermt het klimaat

•        Eerste VAUDE-fietstas van volledig gerecyclede basismaterialen

•        Inclusief achterplaat van verpakkingsafval van Duitse huishoudens

•        Grote stap richting circulaire economie

•        Perfect voor dagelijks gebruik

Waardoor onderscheidt een goede fietstas zich?

Een fietstas moet aan talrijke eisen voldoen. De tas moet voldoende volume hebben en gemaakt zijn van robuuste materialen. Spatwater en neerslag zijn slechts twee van de talrijke factoren waartegen een fietstas bestand moet zijn. Met name bij meerdaagse tochten is een waterdicht model een must. Zo blijft je bagage ook bij een plotselinge stortbui droog.

Een ander belangrijk kenmerk van een fietstas van hoge kwaliteit is het bevestigingssysteem. Idealiter kan de tas, die stevig aan de fiets is vastgemaakt, toch snel en zonder problemen worden verwijderd. Tijdens het fietsen mag de tas niet los komen te zitten of van zijn plaats glijden.

Dankzij de betrouwbare systemen van VAUDE, zoals het eenvoudige kliksysteem ‘KLICKfix’, kunnen de tassen optimaal aan de fiets worden aangepast. De tas valt zo niet onverwacht van de fiets. Het risico van letsel als gevolg van een vallende fietstas wordt zo geminimaliseerd. Vanzelfsprekend zijn de fietstassen van VAUDE aangenaam licht. Ze hebben handige details die de veiligheid verhogen, zoals reflecterende elementen.

Verschillende soorten fietstassen

Het aanbod fietstassen is zo groot dat een keuze maken niet gemakkelijk is. Bij VAUDE kun je het aanbod wat betreft functionaliteit in vier verschillende types onderverdelen: de zadeltas, de stuurtas, de tas voor op de bagagedrager en de voorwieltas. Elke tas heeft zijn eigen voordelen.

Funtioneel, eerlijk & duurzaam

Binnen de visie van VAUDE is een goede fietstas niet alleen functioneel, maar ook duurzaam. Gemaakt met oog voor mens en milieu. Het door Vaude gemaakte Green-Shape-label staat voor strenge regels voor de gehele levensloop van een product. Deze is milieuvriendelijk geproduceerd en voldoen volledige aan de Fair-Wear code voor de beste arbeidsomstandigheden.

Met de fietstassen zet VAUDE een grote stap in de richting van het gestelde klimaatdoel: “We streven naar wereldwijde klimaatneutraliteit en willen in 2024 onze producten voornamelijk van biobased of gerecyclede materialen maken”, zegt Antje von Dewitz, CEO van VAUDE.

Voor advies en de collectie van VAUDE fietstassen, bent u van harte welkom bij Outdoor Gouda, Nieuwehaven 45A, 2801CT Gouda.

Telefoon: 0182 517348

Mail: info@outdoorgouda.nl

Website: www.outdoorgouda.nl

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten