Sander, Janos en Joey van Kind & Co.
Sander, Janos en Joey van Kind & Co. Foto: PR

Kind & Co en Olympia vinden elkaar in sport-BSO

Sportt 533 keer gelezen

gouda • Lekker bewegen en spelletjes doen. Welk kind wil dat nou niet? Kinderopvangorganisatie Kind & Co heeft zijn eerste sport buitenschoolse opvang (BSO) in Gouda geopend. Zij werken hierbij samen met voetbalvereniging GC&FC Olympia.

Op 1 november gingen de deuren open. Dat gebeurde stilletjes, want door de problemen met corona is een officiële opening door de Goudse sportwethouder Michiel Bunnik voorlopig opgeschort. Vanwege de lock down rond de feestdagen was de sport-BSO gesloten, maar vanaf deze eerste schoolweek in het nieuwe jaar staan de deuren weer drie middagen per week open voor de kinderen. Dat is het goede nieuws in deze verder zorgelijke tijden.

Lekker bewegen

Op deze BSO worden sport en spel activiteiten zoals voetbal, korfbal of hockey, maar ook bijvoorbeeld een bootcamp of spellen-parcours georganiseerd. Zo kunnen de kinderen lekker bewegen na een lange dag in de schoolbank. Dat is ook leuk, maar lekker sporten hoort er gewoon bij. Tijdens eet- en drinkmomenten en bij slecht weer wordt er gebruik gemaakt van de kantine van Olympia.

Clustermanager Bianca Vroegindewei: “We organiseren de activiteiten samen met pedagogische sportinstructeurs van de Utrechtse organisatie Leika. Sander en Joey van Leika vormen samen met onze eigen medewerker János een team.” Sander, Joey en János zijn er enthousiast over: “Dit is een droombaan! We zetten zowel de fysieke als mentale ontwikkeling centraal.”

Basisscholen

Kind & Co is niet bepaald een groentje op het gebied van sport en spel met kinderen. De organisatie is al 40 jaar actief in de kinderopvang in Nederland en heeft in die lange periode een prima naam opgebouwd. Bij Olympia is hun sport-BSO drie dagen per week geopend. Kinderen vanaf 7 jaar van vijf Goudse basisscholen zijn van harte welkom om heerlijk een uurtje met elkaar te sporten en ravotten.

Voorzitter Edo Neefjes van Olympia kan niet wachten tot het zover is: “Sporten en bewegen is ontzettend belangrijk voor iedereen. Bij Olympia hebben we sportaanbod voor 5 jaar tot 80plus. We zoeken breed maatschappelijke verbinding, ook om ons fraaie complex optimaal te benutten. De opening van sport-BSO Olympia is daarin een prima ontwikkeling en we zien uit naar een mooie en langdurige samenwerking met Kind & Co.”
 

www.kmnkindenco.nl

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie