Wethouder michiel Bunnik opende samen met kinderwethouder Kyan van Wetten de Schoolcampus Gouda
Wethouder michiel Bunnik opende samen met kinderwethouder Kyan van Wetten de Schoolcampus Gouda Foto: Jan van den Berg

Sportcampus Gouda geopend

Sportt 135 keer gelezen

GOUDA - Het ene kind voetbalt graag, een ander kind vindt volleybal helemaal het einde en het derde kind heeft niets met sport of weet geen keuze te maken en doet dus niet aan sport. Juist voor deze kinderen hebben de Brede School Gouda en SPORT•GOUDA  de Sportcampus Gouda ontwikkeld. De doelstelling is alle kinderen aan het sporten te krijgen. Op een laagdrempelige manier, op een vaste locatie en met een vaste begeleiding leren ze diverse sporten kennen. 

Sportcampus Gouda is een activiteit waarbij kinderen van groep 3 t/m 8 kennismaken met diverse sporten. Sportcampus Gouda  is gehuisvest in sporthal de Zebra in Goverwelle. In een cyclus van 7 tot 10 weken ontdekken zij elke week een andere sport die in Gouda aangeboden wordt. Wekelijks maken zij kennis met een andere sportvereniging uit Gouda, die de kinderen die middag onderdompelt in haar sport. Initiatiefnemers Brede School Gouda en SPORT•GOUDA zijn trots dat zij op 21 september 2021 de Sportcampus Gouda officieel konden openen!

Sportcampus Gouda draait sinds de herfstvakantie van 2020 warm. Na een eerste proefserie wordt het tijd om deze nieuwe activiteit en het splinternieuwe logo te presenteren aan de rest van Gouda. Op dinsdag 21 september was de feestelijke kick-off waarbij ook Michiel Bunnik; wethouder sport, en Kyan van Wetten; kinderwethouder sport, aanwezig waren.

SPORT•GOUDA verzorgt de lessen en is daarmee het bekende gezicht voor de kinderen. Elke week worden zij daarbij ondersteund door een andere gastvereniging. Met Sportcampus Gouda kunnen kinderen ontdekken welke bekende en minder bekende sporten er in Gouda allemaal zijn. En dat die verenigingen hartstikke leuk zijn om je aan te verbinden. Sportcampus Gouda wil bewegen bij kinderen stimuleren en een eventuele sportkeuze én de overgang naar een sportvereniging voor de kinderen makkelijker maken. Maar dit is zeker geen verplichting.

Ook wanneer kinderen niet willen kiezen of geen lid willen worden van een vereniging zijn ze welkom bij Sportcampus Gouda. Want juist door die deelname wordt er toch wekelijks een uur goed gesport!

Inschrijven

De kinderen kunnen zich inschrijven bij de Brede School (bsgouda.nl). Deelname is voor een periode van vakantie tot vakantie (7 tot 10 weken). Na deze periode mogen zij zich nog een keer opgeven, maar bij een overinschrijving geldt wel dat nieuwe kinderen voorrang hebben op kinderen die al eerder hebben meegedaan. De kosten zijn € 0,50 per les, dit bedrag dient voldaan te worden bij inschrijving.

SAlle sportverenigingen in Gouda hebben de kans om zich te verbinden aan Sportcampus Gouda. Aan de hand van pakketkeuzes Goud, Zilver, Brons verbinden zij zich 1 of meerdere keren aan de Sportcampus. Per pakket staat er een vergoeding voor de clubkas tegenover.

Aan het einde van de Sportcampus krijgen de kinderen informatieflyers mee van de sporten die zij de afgelopen periode hebben gevolgd. Zo hebben ze alle informatie per vereniging overzichtelijk bij elkaar. Daarnaast staat er op de flyer vermeld hoe de kinderen gratis een keer mogen meedoen bij de vereniging zelf. De ambitie is om in schooljaar 2021-2022 ook een Sportcampus te organiseren voor een jongere doelgroep.

Kijk ook op https://www.bsgouda.nl/projecten/sportcampus-gouda/.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie