Corry Ursem en coach Willem Dekker trappen alvast een balletje op het ONA-veld. Foto: Marianka Peters
Corry Ursem en coach Willem Dekker trappen alvast een balletje op het ONA-veld. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Oudere vrouwen trappen een balletje mee

  Sport

Gouda - Bij 55-plus mannen is walking football enorm populair. De 55-plusvrouwen zijn voortaan ook op het voetbalveld te vinden om een sprintje te trekken en een balletje te trappen. Onder de naam 'Oudere vrouwen voetballen ook' gaat een groep vrouwen onder leiding van coach Willem Dekker aanstaande vrijdag aan de slag op het ONA-veld.

Door Marianka Peters

Het idee komt van de Goudse Corry Ursem "Ik zag het TV-programma Dokters van Morgen, dat ging over bewegen voor ouderen. In de documentaire sprak een fysiotherapeut uit Denemarken over zijn succesvolle oefenprogramma voor oudere vrouwen, lekker buiten trainen en voetballen. Dat wil ik ook, dacht ik en een paar dagen later heb ik mijn oud-collega Willem gebeld." Willem bekeek het tv-programma en werd direct enthousiast. "Ik doe zelf aan walking football bij Olympia en ben daarnaast trainer bij ONA. Druk genoeg, maar ik vond het zo'n geweldig initiatief. Voor oudere vrouwen is er niets om in teamverband lekker buiten te trainen." Willem gooide het bekende visje op binnen het bestuur van ONA, dat direct een veld en andere faciliteiten zoals materiaal en kleedkamers beschikbaar stelde.
In Denemarken is het Oma-voetbal sterk in opkomst. Zowel Corry als Willem zijn ervan overtuigd dat er in Gouda ook voldoende animo voor is. "Voetbal voor 55-plusvrouwen is er bij mijn weten nog niet in Nederland, dus hebben wij de primeur," aldus Willem. "Dit kan wel eens heel groot gaan worden, daar ben ik zeker van." De eerste dames hebben zich al aangemeld om vrijdagmorgen bij ONA een balletje mee te trappen. "Ervaring met voetballen is helemaal niet nodig," benadrukt Corry. "Ook heb je geen speciale kleding of voetbalschoenen nodig. Omdat we op kunstgras spelen zijn sportschoenen en trainingspak voldoende. Het gaat erom dat je lekker in de buitenlucht aan het bewegen bent en natuurlijk staat ook de gezelligheid voorop."


Aanstaande vrijdag 15 november staat de eerste training gepland van 10.00 - 11.15 uur bij voetbalvereniging ONA aan de Walvisstraat in Korte Akkeren. Iedereen die zin heeft om geheel vrijblijvend een balletje mee te trappen en de sfeer te proeven, is van harte welkom. Willem benadrukt dat het 55-plusvoetbal voor vrouwen geen afdeling is van ONA. "Het is een initiatief van Corry en mij, ONA faciliteert alleen maar en daar zijn we heel blij mee."

Er wordt nog gezocht naar een pakkende naam voor de voetballende 55-plusvrouwen Ideeën zijn welkom. Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar: ouderevrouwenvoetballenook@gmail.com.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties