Vorig jaar waren de dammertjes van de Graaf Jan van Nassauschool ook al succesvol
Vorig jaar waren de dammertjes van de Graaf Jan van Nassauschool ook al succesvol

Goudse Nassauschool naar finale NK Schooldammen

  Sport

Gouda - Het is de Goudse Graaf Jan van Nassauschool voor het tweede jaar gelukt om zich te plaatsen voor de finale NK Schooldammen. Afgelopen zaterdag was de Goudse Graaf Jan van Nassauschool met drie teams succesvol in de halve finales NK schooldammen.


De teams hadden zich voor deze halve finale geplaatst na aansprekende successen in het Gouds schooldamtoernooi en in het provinciaal kampioenschap. Twee pupillenteams (groepen 7 en 8) speelden in Gorinchem, waar het 1e team een prachtige gedeelde 1e plaats wist te behalen. Evenals scholen uit Oud-Alblas en 's-Gravenpolder werden 13 punten gescoord uit 8 wedstrijden. Het 2e team speelde zeker niet onverdienstelijk, maar het moest in dit geweld genoegen nemen met de 12e plaats. Dit kwartet spelers scoorde 6 uit 8. Het welpenteam (groepen 5 en 6) speelde haar toernooi in Lelystad. De dammers legden hier beslag op een gedeelde 2e en 3e plaats samen met een school uit Julianadorp. Winnaar werd een andere school uit Julianadorp.

De dammertjes uit Gouda bleven ongeslagen. Er werden 6 wedstrijden gewonnen en 3 keer werd een gelijkspel aangetekend. Vol goede moed spelen de dammers op 26 mei hun finale.

Goudse Post
Meer berichten