Foto: Kirsti Huizinga
Sport

VollinGo knokt zich langs WIK Groot Ammers

  Sport

Gouda/regio - In de uitwedstrijd tegen WIK Groot Ammers was er dit jaar voor VollinGo wel veel te verliezen. Vorig seizoen was VollinGo al kampioen en verloor het kansloos met 3-1 in Sporthal de Reiger. Nu ging het om aansluiten of uitlopen, maar de thuisploeg kwam net zo uit de startblokken als bijna een jaar geleden. In niets leek de ploeg uit Gouda op de machine van vorige week en het eerste time out was op 8-1 achterstand al een feit. Geen servicedruk en weinig scorende aanvallers maakten het voor VollinGo onmogelijk om het sterk startende WIK te volgen. Onder aanvoering van Nikki Borsje en Valerie Ippel duwde de ploeg door en maakte het verschil op enig moment zelfs negen punten. Met de snelle 1-0 (25-17) voorsprong kon Groot Ammers niet anders dan blij zijn.

De kleine selectie van VollinGo (Lizanne Vianen geblesseerd op de bank) zag weinig wisselmogelijkheden en zette de al vroeg gewisselde Nienke Snelting weer terug op het midden. Alsof het tweede bedrijf een kopie was van het eerste knalde Wik de ballen weer overal op de vloer. Als er al sprake was van een plan van aanpak aan de zijde van VollinGo, dan kon uit niets worden opgemaakt dat het de Goudse ploeg iets opleverde. Nu greep coach John Stubbe in bij 12-4 en probeerde de ploeg weer op de rails te krijgen. “Ik heb ze verteld dat er niets veranderd is sinds vorige week en met een goede trainingsweek in de benen was het enige wat we moesten veranderen onze mind set. Het geloven in en vooral weten wat we kunnen was door WIK even bij het vuil gezet. Maar vechten kun je altijd” aldus de coach van VollinGo. Het werd 22-12 toen VollinGo de service terugpakte en Puk Stubbe achter de serveerlijn een kunststuk uitvoerde. Vlijmscherpe services werden opeens gecombineerd met gezamenlijk alle ballen van de grond en prachtige aanvallen. En het is nauwelijks te geloven, maar VollinGo stoomde als hardwerkende eenheid door naar 22-24 maar maakte het niet gelijk af. Echter de laatste keiharde knal van een steeds beter spelende Julie Kroon luidde een nieuwe periode en een gelijke stand in (23-25).

De derde set liep tot 14-14 gelijk op en de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de staart van VollinGo zat zeker niet meer tussen de benen. Met goed verdedigend werk gaf Cat Stubbe een sterk fundament voor de aanvallende opmars van Laura Habets en Puk Stubbe. Pleun Ypma maakte diverse keren haar entree om blokkering, pass en service te verbeteren en die wissel miste zijn uitwerking niet (22-25).
Set vier leek een kopie van set 1 en 2 met alweer een snelle voorsprong en een rappe time out van VollinGo op 6-2. Via 10-4 en 16-11 leek de wedstrijd beslist te moeten gaan worden in set 5. Maar opnieuw rechtte VollinGo haar rug, zakte het niveau van WIK terug met meer eigen fouten en kwamen de Goudse dames op 20-20 langszij. Goede services en verzorgd rallyspel maakten het verschil en zorgden ervoor dat VollinGo met 4 punten naar huis mocht vertrekken. “Wow, deze kostte wat extra grijze haren. En dit was alles behalve een goede wedstrijd, maar wat een mentaliteit van de 8 meiden. Laten we niet vergeten dat we eind november geheel onderaan stonden en sindsdien 5 van de 6 wedstrijden hebben gewonnen, dan kan ik echt niet anders dan trots zijn op de groei en het collectief van deze hard werkende groep”, aldus de winnende coach.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties