Rutger Slootweg, 2e van rechts
Rutger Slootweg, 2e van rechts
Sport

Brons voor Rutger Slootweg op EK

  Sport

Gouda - Rutger Frank Slootweg heeft vorige week de bronzen medaille gewonnen op het EK Braziliaans Jiu Jitsu in Lissabon, Portugal. De paarse bander traint al jaren bij de Goudse sportschool Den Edel die bekend staat om het hoge niveau Japans Jiu Jitsu (Fighting System) en Judo.

Slootweg nam, samen met een paar teamgenoten, deel aan de "European Jiu Jitsu Championship". Dat is één van de grootste BJJ-toernooien in de wereld waarbij zo'n 3900 deelnemers uit 72 landen streden voor de titels. Slootweg vocht in zijn categorie twee technische en zware partijen en slaagde erin een mooie bronzen plak mee naar huis te nemen. Witte bander Thijs van Os en bruine bander Frank Strooker domineerden overwegend hun partijen, maar verloren uiteindelijk toch met minimaal puntverschil. Rutger Slootweg hoopt in januari 2019 op nog betere resultaten voor BJJ Gouda en daar zal hard voor worden getraind.

Braziliaans Jiu Jitsu is voor velen een nog onbekende sport, maar de martial art is één van de snelst groeiende verdedigingsporten in de wereld. De nadruk bij BJJ ligt op het grondgevecht waarbij de tegenstander wordt gecontroleerd en tot overgave wordt gedwongen door middel van verwurging, arm- of beenklem. De zelfverdedigingstechnieken en sportelementen kunnen zowel rustig als erg intensief getraind worden. Hierdoor is BJJ erg interessant voor zowel wedstrijdvechters als recreanten.

Goudse Post
Meer berichten