• De jeugdronde vond zaterdag 25 maart plaats.
• De jeugdronde vond zaterdag 25 maart plaats. Foto: Aangeleverd

Goudse wielerjeugd scoort tijdens Jeugdronde van Gouda

Sport 919 keer gelezen

GOUDA • Ruim 125 jeugdrenners in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar verzamelden zich afgelopen zaterdag aan het Kale Jonkerpad in Gouda om de Jeugdronde van Gouda te rijden. GRTC Excelsior was met 12 jeugdleden goed vertegenwoordigd in deze thuiswedstrijd.

Het startschot voor de allerjongsten klonk om 10:00. Amber Kor en Feline Knook, 2 aanstormende Goudse talenten van amper 8 jaar oud, reden hun eerste officiële KNWU wedstrijd. Ze eindigden als nummer 1 en 2 op het damespodium. Ook voor Simon ten Over was het raak, hij veroverde na 15 kilometer de 1e plaats bij de jongens. 

Ook in de hogere categorieën werden goede uitslagen gereden. In categorie 5 versloeg de Nederlandse Kampioene Merle de Vries alle concurrentie met een truc speciale. Net voor de moeilijkste bocht van het parcours plaatste ze een aanval en gaf ze haar mede vluchters het nakijken. De tweeling Anne en Roos Crone streden in categorie 6 om de titel. Met een massasprint van het peloton eindigden ze als nummer 2 en 3 op het damespodium. 

In de laatste wedstrijd van de dag stond de Goudse wielerclub met maar liefst 4 mannen aan de start: Floris Boogaard, Peter de Bruin, Fedor Kop en Noah Epping. Na 30 kilometer door wind en regen stak Noah Epping er met kop en schouders boven uit. Hij had vriend en vijand op een hele ronde gezet en won daarmee de Jeugdronde van Gouda in categorie 7. 

Met het behalen van deze goede resultaten komt de selectie voor het Nederlands Kampioenschap (10 juni a.s.) voor de jeugdleden van GRTC Excelsior weer een stap dichterbij. 

Brenda Snel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie