Trainer Sylvester Hageman en aanvoerder Georgios Petridis.
Trainer Sylvester Hageman en aanvoerder Georgios Petridis. Foto: Jan van den Berg

‘ONA in 3 jaar naar derde klasse’

Sport 2.322 keer gelezen

GOUDA • De derde klasse bereiken met ‘herkenbare’ spelers. Dat is het ultieme doel van trainer Sylvester Hageman en aanvoerder Georgios Petridis.

De voetbalclub uit de Korte Akkeren heeft het de laatste jaren flink voor zijn kiezen gehad. Aan de afdaling naar van de eerste naar de vijfde klasse viel niet te ontkomen. De rood-zwarten hebben echter het omslagpunt bereikt. ,,Het kan alleen maar beter”, zegt trainer Sylvester Hageman. ,,ONA wil stappen maken. We hebben voor twee elftallen een selectie van 45 spelers, van wie de meesten geen training overslaan. Het nadeel is dat je veel spelers op de reservebank moet zetten. Dat hebben we haarfijn uitgelegd. Het geeft zelden problemen.”

Aanvoerder Georgios Petridis beaamt dat. ,,De sfeer is prima. Je ziet dat ONA zich terug knokt. Voor dit seizoen is er met diverse spelers gesproken over de doelen op korte en lange termijn. Vrijwel niemand is vertrokken naar een andere club. Ikzelf peinsde er niet over om ONA te verlaten. De club mocht mijns inziens niet doodbloeden. Ik heb een ONA-hart en respect voor deze vereniging. Iedereen werkt hier keihard. Ik ben hier ooit als klein ventje begonnen. Na de D-pupillen ben ik overgestapt naar de junioren van Jodan Boys en belandde vervolgens als senior bij DONK. Theo van Eck benaderde mij voor een terugkeer. Sinds vier seizoenen – met hinderlijke onderbrekingen vanwege corona – voetbal ik weer aan de Walvisstraat. De cirkel is rond zogezegd”, aldus de 27-jarige vloerenlegger.

Petridis, die bij ONA ‘De Griek’ wordt genoemd, is dit seizoen voor het eerst aanvoerder. Hij vindt het leuk om medespelers te stimuleren. Hij meent dat zijn team de vijfde klasse zo snel mogelijk moet verlaten. ,,Het is doorbijten. Ik ben daarom blij dat mijn oude ploeggenoten zijn gebleven. Met de kwaliteit zit het dus wel snor. Twee clubs maken in 5B de dienst uit. GSC/ESDO en ONA hebben een voorsprong op de rest. Naast de kampioen kunnen de nummers 2 en 3 promoveren na beslissingswedstrijden. Dat kan dus nog best spannend worden aan het eind van de competitie.”

Concurrenten
Het voetbal in de vijfde klasse valt ONA mee. Trainer Hageman weet wie er voor de prijzen gaan en welke tegenstanders tegen recreatief niveau aanschurken. ,,GSC/ESDO en Quick zijn onze concurrenten. Van ASW, Gouderak of Moordrecht zou je op een slechte dag kunnen verliezen. Tegen de onderste ploegen mag je geen punten verspelen. De grote uitslagen spreken voor zich. Haagse clubs kunnen echter flink intimideren. Zoals WIK onlangs bij ons het bloed onder de nagels vandaan haalde. Het was bijna een veldslag. Gelukkig gebruikten mijn spelers hun verstand en wonnen we zonder schade met 3-0.”

Georgios Petridis liet zich ook niet gek maken. ,,We zijn wel wat gewend. Je moet dat irritante gedrag afstraffen met veel doelpunten. Jammer genoeg zijn niet alle basisspelers steeds inzetbaar. We hebben een blessuregolf achter de rug. Ik ben zelf een tijdje aan de kant geweest met een kuitblessure. Revelino Janga revalideert al maanden en Aziz el Bouazatti is gestopt. Zelfs met een onze brede selectie waren er even personele problemen. Die lijken nu opgelost. We kunnen er weer vol tegenaan.” 

Dat ONA hogerop kan, bewees de ploeg in de beker- en oefenwedstrijden. Nicolaas Boys werd keurig bedwongen. Tijdens de winterstop werd vierdeklasser Gouda zomaar met 6-1 van de mat geveegd. ,,Niettemin zal het een beste klus zijn om in 3 jaar door te dringen tot de derde klasse”, weet trainer Hageman. ,,Je fladdert er niet zomaar doorheen. Aan de andere kant zijn streekduels en stadsderby’s meer dan welkom. Tegen Gouda, Haastrecht en GSV bijvoorbeeld. Dan wordt het voetbal interessanter en trek je meer publiek. ONA is op de weg terug.”

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie