De feestcommissie van sv Donk, met tweede van links eregast Bas Nijhuis.
De feestcommissie van sv Donk, met tweede van links eregast Bas Nijhuis. Foto: PR

Toch nog een feestje voor jarig sv DONK

Sport 2 keer gelezen

GOUDA • SV DONK bestond in 2020 100 jaar. Een mooie mijlpaal die de Goudse voetbalvereniging, die op 29 oktober 1920 door initiatiefnemers pater A.J.M. van den Donk OFM en de heer J. Kasbergen werd opgericht, in 2020 uiteraard op grootse wijze wilde gaan vieren.

Op de nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari 2020 werd de officiële aftrap voor het jubileumjaar gegeven. Tijdens deze bijeenkomst wordt het officiële jubileumlogo onthuld en het speciale retrotenue gepresenteerd waarin DONK 1 in het jubileumjaar zou gaan spelen. Tevens wordt bekend gemaakt dat men lid kan worden van de exclusieve Club van 100. En de jubileumcommissie onder leiding van voorzitter Ruud Lubken maakt het jubileumprogramma bekend.

Coronamonster

Op het jubileumprogramma staan onder andere een aantal toernooien (Jober Thoen Toernooi voor lagere elftallen, G-voetbal toernooi, jeugdtoernooi, Jeu de Boules DONK Open). Een jubileumwedstrijd van DONK 1 tegen een Gouds Elftal, een reünie, een pub quiz en uiteraard een grote feestavond. Maar het liep allemaal anders want in maart 2020 kwam COVID-19 het feest plotseling ruw verstoren. DONK moest noodgedwongen het hele feestprogramma cancelen. Alleen het onderdeel DONK Darts Open kon op 7 maart 2020 nog net doorgaan. Besloten werd het jubileumprogramma verder in zijn geheel dan maar te verschuiven naar 2021. Maar het coronamonster was niet van plan om mee te werken en gooide opnieuw roet in het eten. Met pijn in het hart besloot DONK om, gezien de vele onzekerheden omtrent het coronavirus, het jubileumprogramma ook in 2021 verder af te blazen.

Reünie

Maar dat feest komt er dan toch. Op zaterdag 20 augustus houden ze van 12.00 tot 20.30 uur de reünie voor leden en oud-leden vanaf 35 jaar. Er is die dag live muziek, er zijn hapjes en drankjes en er liggen fotoboeken om in te zien. Vanaf 16.30 uur is er een officieel gedeelte met speciale genodigden en een aantal sprekers. Om 17.30 uur wordt het jubileumboek 100 JAAR SV DONK officieel ten doop gehouden en wordt het eerste exemplaar uitgereikt. Om 18.00 uur is er een grote fotosessie met alle gasten op de tribune. Meer weten over het feest, ook verderop in het jaar? Ga naar de website van de club.

Gerrit Schinkel

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie