Robin van Wezel succesvol tijdens EK karate tot 21 jaar in Tsjechië.

Goudse karateka wint brons tijdens EJK in Praag

Sport 757 keer gelezen

De Goudse Robin van Wezel (17) heeft afgelopen weekend brons gewonnen tijdens de Europese Kampioenschappen karate tot 21 jaar (EJK) in Praag.

Een unieke prestatie voor de pupil van de Amsterdamse Karateschool Fightin’ Nabil en Budo Top Nederland uit Gouda, die vorig jaar in het Finse Tampere ook al derde werd. Het EJK zou in februari plaatsvinden, maar werd door de coronamaatregelen verplaatst naar juni.

Van Wezel (boven 59 kilogram) won zaterdag in de Tipsport Arena van leeftijdgenoten uit Cyprus en Oekraïne waarna ze verloor van de Kroatische Nikolina Golombos. Omdat Golombos de finale haalde, kreeg het 17-jarige talent een herkansing. Daarin rekende een gretige Van Wezel eerst af met Ioanna Kondyli uit Griekenland (4-0) en in de bronzen finale ook met Faith Porquet uit Frankrijk (5-1). Robin’s clubgenoot Nesrine Bougrine (20) won op hetzelfde kampioenschap ook brons in haar gewichtsklasse.’

Mooie afsluiting junioren-tijdperk
Clubcoach Nabil Ou-Aissa is content met de behaalde resultaten. “Het is knap om een medaille te halen op dit niveau, maar des te knapper om dat twee jaar achter elkaar te doen. Het is ook een enorme boost voor de jeugdkarateka’s op de club. Ik heb echt genoten van de inzet, drive en scherpte van Robin. Volgende maand wordt ze achttien, daarmee heeft ze met deze mooie medaille haar periode bij de junioren op een mooie manier afgesloten.”

Eind oktober vindt in het Turkse Konya het WK tot 21 jaar plaats.