Foto: Leon Benne

Unicum bij VollinGo: 2 dochters en 2 moeders in het veld

  Sport

Gouda - Vrijdag 15 december om 21.30 uur stond voor VollinGo dames 3 een wedstrijd gepland in Rijswijk. Door drie afwezigen en twee zieken en weinig mogelijkheden om spelers te lenen van andere seniorenteams, werd er gevist in de talentenvijver van VollinGo. En zo gebeurde er in de Marimbahal in Rijswijk wel iets bijzonders; daar stonden moeders Anja de Groot en Kirsti Huizinga tegelijk met hun respectievelijke dochters Mieke van de Pasch (14 jaar) en Ilse Benne (12 jaar) in het veld.

Beide meiden draaiden zonder problemen mee op het 1e klasse niveau. Zonder verwachtingen (en zonder wisselmogelijkheden) ging dames 3 deze wedstrijd in met als doel vooral een leuke wedstrijd te spelen. En dat is gelukt. Er werd geknokt voor elke bal, waarbij een aantal hele mooie lange rally’s gespeeld werden. De wedstrijd werd weliswaar met 3-1 verloren, maar alle sets waren close.

Vooral voor de mama’s een bijzondere avond. Beide hadden nog niet verwacht dit nu al mee te mogen maken of überhaupt ooit mee te mogen maken. Maar ook voelde het tijdens de wedstrijd niet als moeder, dochter, maar gewoon als medespeelsters. Hoewel het voor de twee andere dames best gek was om steeds te horen ‘mam, sta ik hier goed?’ of ‘mam, moet ik die bal pakken?’ en meer van dergelijke strekking. Tja en wat vonden de jongedames ervan? ‘Leuk’, maar ook ‘gewoon, niks bijzonders’. Daar zullen ze over een aantal jaar waarschijnlijk anders op terugkijken als zij beseffen dat het toch best een unicum genoemd mag worden.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden