Goudse sporthelden en een trotse wethouder.
Goudse sporthelden en een trotse wethouder. Foto: pr

Sportpenning voor Goudse jiu-jitsuka’s Ruby, Ruben en Max

Sport 586 keer gelezen

GOUDA • Maar liefst drie sporters van sportschool Den Edel zijn onderscheiden met de Goudse sportpenning. De Jiu Jitsuka’s Ruby Vogelzang (17), Ruben Raghunath (18) en Max Schulenklopper (19) kregen deze eer vanwege het behalen van hun topprestaties tijdens het EK in Heraklion op Kreta en het WK in Abu Dhabi. Sportwethouder Michiel Bunnik reikte de penningen gistermiddag uit aan de drie sporters.

Alle drie de sporters zijn afkomstig uit de ‘broedkamer’ van hoog scorende Jiu Jitsuka’s van sportschool Den Edel. Op het EK in Heraklion in maart dit jaar, werden de Goudse sporters Europees kampioen in de leeftijdscategorie tot 21 jaar.

Ruby in de categorie onder de 48 kilo, Ruben onder de 85 kilo en Max onder de 94 kilo. Daarnaast pakten ze in november afgelopen jaar ook prijzen op het WK tot 18 jaar in Abu Dhabi. Ruby en Ruben werden daar kampioen, Max pakte de derde plaats op dit toernooi.

Wethouder Sport Michiel Bunnik prees de drie jonge sporters. “Ik ben bijzonder trots dat wij zulke geweldige topsporters in onze stad hebben. Ik hoop nog veel van jullie te horen in de toekomst met nog veel fantastische sportprestaties.”

Behalve de zilveren sportpenning, krijgen de sporters ook een plekje op de Wall of Fame in sporthal de Mammoet.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden