Afbeelding
Foto: pr

Iedereen kan sportief meedoen bij SPORT•GOUDA

24 mei, 09:21 Sport 158 keer gelezen

GOUDA • In het kader van Gouda 750 jaar organiseert SPORT•GOUDA enkele sportieve activiteiten, waaronder het evenement: ‘Iedereen kan meedoen!’, voor mensen met én zonder beperking. Doe ook mee op zaterdag 11 juni.

Bewegen is gezond voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tijdens dit evenement worden allerlei sportieve activiteiten aangeboden voor mensen met én zonder beperking. Gezelligheid en gezamenlijk meedoen staan voorop, maar tegelijkertijd is er ook volop informatie te verkrijgen over verschillende inclusie activiteiten.

Het ochtend-gedeelte staat in het teken van activiteiten voor mensen met een mentale of verstandelijke beperking. Én natuurlijk hun familie, vrienden en overige geïnteresseerden. In de middag ligt de focus op activiteiten voor mensen met een fysieke beperking. En ook hier geldt: Iedereen kan meedoen. Iedereen kan deze dag ervaren hoe het is om bijvoorbeeld in een rolstoel te sporten, boks-oefeningen te doen terwijl je de ziekte van Parkinson hebt of hoe het is om te salsadansen met een visuele beperking. Meerdere Goudse sportaanbieders laten zien welke mogelijkheden er zijn. Er zijn geen deelnamekosten aan de activiteiten verbonden.

Verbinding

Sport en bewegen verbindt en is voor jong tot oud. Bij dit evenement is iedereen welkom en brengt SPORT•GOUDA de Gouwenaars op een gezellige en sportieve manier met elkaar én met bewegen in contact. Het doel van ‘Iedereen kan meedoen!’ is mensen met een beperking in contact te brengen met het sport- en beweegaanbod in Gouda en de regio. Maar ook een stukje bewustwording voor mensen zonder beperking. Iets wat wethouder Sport Michiel Bunnik erg belangrijk vindt. Daarom is hij aanwezig om het evenement officieel te openen. Ook wordt hij door de sportaanbieders uitgenodigd om mee te doen aan de activiteiten. De opening start om 10:30 uur en iedereen is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Het is het fijn als de deelnemers zich van tevoren aanmelden via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. de betreffende activiteit. Maar ook op de dag zelf is iedereen van harte welkom om spontaan aan te sluiten.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie