Foto: pr

Basisschool Al-Qalam is de trotse districtsfinalist schoolvoetbal

  •   keer gelezen   Sport

GOUDA • Als winnaar van de Goudse Stadsfinale bereikte het jongensteam van de Al- Qalam school in de leeftijdscategorie 7-8 de regiofinale. Deze finale vond plaats bij Alphia in Alphen aan den Rijn. De prijs, naast een grote beker, is de districtsfinale op 1 juni.

Op een zonovergoten dag maakten de 300 voetballers en voetbalsters in verschillende leeftijdscategorieën er een mooie en sportieve middag van. De jongens van Al-Qalam gingen zelf in een poule van 4 scholen uit verschillende steden uit de regio de strijd met elkaar aan.

Onder enthousiaste aanmoediging van veel meegereisde supporters wist Al- Qalam de eerste wedstijd tegen OBS de Sprinkplank met 1-0 te winnen. In de volgende wedstrijd tegen de Willem de Zwijgerschool volgden de combinaties elkaar in rap tempo op. Dat resulteerde in een ruime 3-0 overwinning.

Het was te zien dat voorafgaand aan het toernooi getraind is. In de derde wedstrijd werd gespeeld tegen De Zilveren Maan. Ondanks dat Al- Qalam de meeste kansen kreeg werd in deze wedstrijd niet gescoord. In de halve finale was de Hofdijckschool de tegenstander. Door twee mooi uitgespeelde kansen won de Goudse school met 2-0.

Nog 1 wedstrijd te gaan: de finale! Via de kruisfinales was De Zilveren Maan alsnog tot de finale doorgedrongen. Volgens de organisatie was vanaf het eerste fluitsignaal een hoog niveau van de teams te zien. Het spel golfde op en neer. Het maakte de wedstrijd reuze spannend. De individuele klasse van de spits Joenes gaf uiteindelijk de doorslag. 1-0 eindstand voor Al- Qalam!

Al-Qalam heeft na drie toernooien nog geen tegendoelpunt hoeven te incasseren. Ze gaan straks dan ook met veel vertrouwen Gouda vertegenwoordigen tijdens de districtsfinale op 1 juni in Oud-Beijerland.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten