Gouds zwemsucces voor Roan van der Weide.
Gouds zwemsucces voor Roan van der Weide. Foto: pr

Zwemmers GZC DONK gaan als een raket in de provincie

17 mei, 10:57 Sport 156 keer gelezen

GOUDA • Mooie successen voor zwemmers van WIDEX GZC DONK op de Provinciale Kampioenschappen. Vanuit GZC DONK hadden 17 zwemmers zich geplaatst voor dit kampioenschap en zij zwommen niet onverdienstelijk.

De ploeg pakte maar liefst acht medailles. Yassine Mellah behaalde zilver op zijn favoriete onderdelen, namelijk op de 50 meter rugslag en 100 meter rugslag.

Angelique van Vark behaalde drie keer het podium; brons op de 200 meter schoolslag en zilver op zowel de 200 meter als de 400 meter wisselslag.

Roan van der Weide tikte als eerste aan op de 50 meter schoolslag en pakte hiermee goud.

En Erin de Jong wist brons te pakken op de 200 meter vlinderslag. Tot slot behaalde de estafetteploeg (Yassine Mellah, Roan van der Weide, Paul van Grol en Bo Schoenmakers) een derde plek op de 4x 100 meter wisselslag.

Naast de podiumplekken heeft Roan het weekend ook twee NJK limieten gezwommen, namelijk op de 100 meer vrije slag en op de 200 meter wisselslag. Naast de zwemmers van GZC DONK stonden nog drie zwemmers uit Gouda aan de start. Annique Rupke won een zilveren plak op de 200 meter schoolslag en met haar estafetteteam werd ze eerste op de 4x 100 meter vrijeslag. Mijke Ouderkerken won goud op de 200 meter wissel, zilver op de 100 meter vrije slag en werd ze tweede op de 4x 100 meter vrije slag estafette. Fleur van den Eijk won goud op de 50 en 100 meter vrije slag en op de 50 meter rugslag.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie