Afbeelding

De tijd van beslissingen is aangebroken

Sport 566 keer gelezen

GOUDA • De spanning in het amateurvoetbal neemt met de week toe. De eerste beslissingen zijn al gevallen in de Goudse regio. Het feit dat er deze jaargang in de 4e klasse maar liefst vier teams rechtstreeks degraderen hakt er in.

Afgelopen zaterdag zijn de eerste degradanten al bekend geworden en komende weken zal voor onze regioclubs Moordrecht, ASW en Bodegraven het doek ook snel vallen, vrees ik.

Hoofdklasser Jodan Boys zal zich met nog vier wedstrijden te gaan geen degradatiezorgen meer hoeven te maken. In de 3e klasse A leek FC Oudewater onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen, maar na twee opeenvolgende nederlagen neemt hier de spanning weer toe en zijn er zelfs voor CVC Reeuwijk weer mogelijkheden.

Gouda deed zaterdag wat het moest doen, winnen van Be Fair en staat nu weer boven de fatale streep. En is ook de derde periodetitel niet uit zicht, een titel waar GSV in 4C ook nog stiekem op mag blijven hopen.

Op zondag zit eersteklasser Olympia nog steeds in het moeras en de kans om promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen is er met de 6-1 nederlaag van zondag ook niet groter op geworden. Hillegersberg en CVV Zwervers zijn nog binnen bereik en die twee teams komen de Olympianen nog tegen. Na aanstaande donderdag zal wellicht iets meer duidelijk worden, gezien de wedstrijden die dan op het programma staan.

DONK staat zo stevig op de 2e plaats in de 2e klasse C dat het zich al kan richten op promotiewedstrijden. En wie weet komen ze dan stadgenoot Olympia tegen.

Grote zorgen zijn er voor RVC ’33 dat na de cruciale nederlaag tegen concurrent ESTO de achterstand tot de veilige 10e plaats tot vijf punten zag oplopen. De stormvaan is gehesen op Kaagjesland.

Gerrit Schinkel

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 10 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 12 uur geleden