Talenten gaan los rond Woerden.
Talenten gaan los rond Woerden. Foto: willemvangroenestijn.nl

Ellen van Dijk geeft Ronde van Woerden extra dimensie

Sport 617 keer gelezen

WOERDEN • Wielerliefhebbers opgelet. De Ronde van Woerden start op zondag 15 mei. Heerlijk ploeteren op het bedrijventerrein Middelland, je wilt het als publiek niet missen. Maar toekijken is niet de enige optie dit jaar. Spring zelf op de fiets!

De Ronde van Woerden en Ellen van Dijk Tour gaan samen. De Harmelense wielertopper organiseert samen met WTC Woerden een toertocht dwars door het Groene Hart. Met Woerden centraal in het prachtige Groene Hart is fietsen in deze omgeving fantastisch. De tocht is gebaseerd op het ‘trainingsritje’ van Ellen van Dijk. Over de Lekdijk bijvoorbeeld, waar veel zweetdruppels op het asfalt terecht zijn gekomen om haar tijdritten te perfectioneren. Ze voelt zich daar natuurlijk helemaal thuis als een echte ‘van Dijk’.

Boegbeeld

De Ellen van Dijk Tour is een rit voor toerfietsers. Ideaal voor wie niet als een dolle over de weg wil zoeven, maar wel iets aan de gezondheid wil doen. De Wielerdag vindt plaats op zondag 15 mei. Koos Goedhart van de toerafdeling van WTC Woerden is blij met deze uitbreiding. “Zo komen alle afdelingen van onze club aan hun trekken. Daar wordt de Wielerdag alleen maar populairder. Dat ons boegbeeld, de Europese en wereldkampioene Ellen van Dijk er haar naam aan heeft gegeven, maakt het plaatje compleet.”

Programma

Vanaf 10.00 uur zijn er vier wielerwedstrijden. De jeugd van WTC Woerden opent het programma waarna nieuwelingen, sportklassers met startlicentiehouders en de junioren met amateurs volgen. Het deelnemersaantal van ongeveer 300 renners waarborgt spannende koersen, vooral ook omdat veel renners uit de regio aan start staan. Bij de nieuwelingen (11.30 uur), de sportklassers (12.45 uur) en de junioren/amateurs (14.00 uur) belooft het vuurwerk te worden. Voor de toeschouwers is er een horecaplein van De Hall.

Toerfietsers

De Ellen van Dijk Tour telt drie afstanden: 60, 80 en 120 kilometer. De toerfietsers kunnen starten van 08.00 uur tot 12.00 uur. De routes gaan door het Groene Hart richting Schoonhoven. Start en finish zijn bij Bike Center Woerden in het Intechnium gebouw. Het belooft een mooie en sportieve wielerdag te worden.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 9 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 12 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14