Spannende voetbalweken

  •   keer gelezen   Sport

De voetbalcompetities lopen langzaam naar het einde. Het ziet er naar uit dat de jaargang 2021-2022 nu wel normaal kan worden beëindigd. 

De spanning neemt wekelijks toe voor de Goudse clubs en dan worden soms ook noodmaatregelen getroffen. Zoals afgelopen zaterdag toen Jodan Boys angstgegner Achilles Veen ontving, een tegenstander tegen wie zelden punten werden behaald. 

Dan zet je je laatste man in de spits en voilà, een driepunter! Of deze ‘truc’ de doorslag heeft gegeven weet ik niet, maar het vertrouwen in een goede afloop van de competitie lijkt mij toegenomen. Handhaving in de hoofdklasse is denk ik nu vrijwel zeker.

Gouda is bezig om na twee achtereenvolgende overwinningen uit de degradatiezone te ontsnappen. Optimisten dromen daar nu al van de derde periodetitel. Dit mirakel is jaren geleden ook gebeurd en toen promoveerde Gouda naar de eerste klasse. Die enerverende zaterdagmiddag in mei 2008 in Nieuwerkerk a/d IJssel staat me nog goed voor de geest. Het fenomeen Pietje van Offeren met de winnende treffer. 

Dromen mag wat mij betreft hoor, maar probeer eerst definitief uit de gevarenzone te raken. GSV voetbalt ongedwongen gewoon lekker door en zal volgend jaar ook weer in de vierde klasse voetballen.

Dan de twee overgebleven Goudse zondagclubs. Voor Olympia en DONK zijn de belangen totaal verschillend. DONK wordt geen kampioen en heeft zijn blik op de tweede plaats gericht om via de nacompetitie te proberen promotie af te dwingen om volgend seizoen in de eerste klasse op zaterdag te gaan spelen.

Daar zouden ze dan stadgenoot Olympia kunnen treffen, maar dan moet Olympia zich wel handhaven en dat zal nog een hele klus worden vrees ik. Op promotie-degradatie wedstrijden zit men aan de Bodegraafstraatweg ongetwijfeld niet te wachten.

Het worden spannende weken.

Gerrit Schinkel

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten